4 mituri legate de metabolism pe care nu ar trebui să le crezi- Revista Miracole

4 mituri legate de metabolism

Dacă nu știi foarte multe lucruri despre nutriție, metabolismul poate fi o adevărată enigmă, mai ales dacă nu ești familiarizată cu sportul și o alimentație sănătoasă.

Metabolismul se referă la totalitatea reacţiilor biochimice care se produc în organismul viu. Metabolismul bazal reprezintă energia necesară pentru a menține funcțiile de bază ale organismului (funcționarea normală a inimii și a plămânilor, temperatura corpului).

Poate că sună simplu, însă nu este chiar așa. De vreme ce este un proces care depinde în mare mare măsură de alegerile noastre, avem nevoie să găsim cheia prin care să ne păstrăm metabolismul echilibrat. Există foarte multe mituri legate de metabolism și de accelerarea acestuia, iar unele afirmații sunt complet false. Iată câteva dintre aceste mituri:

1. Este mai bine pentru organismul tău să mănânci mai puțin

Poate părea logic faptul că mâncatul mai puțin îți va oferi calea către un metabolism mult mai rapid. Este important să mănânci mai mult dimineața în loc de după-amiaza sau chiar seara. Nu este necesar să ai o masă generoasă dimineața, un simplu shake ar trebuie să fie de ajuns. Mâncatul în permanență pe timpul zilei poate cauza schimbări în corpul tău precum pierderea în greutate, dar nu îți accelerează metabolismul.

Dacă reduci consumul de calorii, metabolismul tău va încetini și vei arde mai puține calorii. Din acest motiv este important să te alimentezi corect întreaga zi în loc să renunți la calorii într-un mod concret.

2. Antrenamentul cardio este cel mai bun pentru organism

Antrenamentul cardio nu este unul optim pentru a stimula metabolismul. Când vine vorba de exerciții, poți face o confuzie între a arde calorii și a crește metabolismul. Antrenamentul cardio te poate face să arzi calorii, dar nu este cea mai bună metodă de a stimula metabolismul.

Cel mai bun antrenament pentru organism este cel de rezistență, prin care ridici greutăți. Odată ce ai metabolismul bazal crescut, acest lucru presupune ca și masa ta musculară să fie bine definite, chiar și când nu te antrenezi.

3. Dacă te antrenezi mai mult, arzi mai multe calorii

Probabil crezi că dacă faci mai multe exerciții, arzi și mai multe calorii, însă nu este deloc așa. Corpul tău poate intra într-o stare stresată și inflamatorie, iar hormonii tăi se pot deregla, toate acestea afectându-ți organismul. Metabolismul tău nu va putea fi în stare să lucreze în mod eficient dacă nu îi dai și ocazia de a se odihni.

4. O dietă fără grăsimi te ajută să slăbești

Este deja cunoscut faptul că toate alimentele fără grăsimi au adăugate zahăr sau chiar alți aditivi pentru a compensa lipsa grăsimilor, lucru care duce la creșterea în greutate. Desigur, există și alimente mai grase care sunt sănătoase pentru noi. Printre ele se numără și omega-3 care te ajută să îți protejezi creierul de posibilele disfuncții cognitive și semnele evidente ale îmbătrânirii.

Shares
Optimized by Optimole