Află cum îți poți sprijini creierul prin alimentație

După cum sugerează și numele, dieta pentru creier este un mix între dieta DASH și cea Mediteraneană și pune accentul pe o minte sănătoasă dar și pe prevenirea unor afecțiuni precum Alzheimer.


Cum Universul știe întotdeauna ce link-uri vrei să vezi pe Facebook, mi-au apărut în feed un articol publicat pe livescience.com despre The Mind Diet, așa-numita dieta pentru creier. Conform site-ului, acest tip de alimentație care își propune să sprijine creierul în demersurile zilnice și să întârzie precesul de îmbătrânire s-a născut din mix-ul a două alte diete celebre.

Dieta DASH, care a fost dezvoltată cu scopul de a scădea hopertensiunea prin alimentație și dieta Mediteraneană, ce ne propune să alegem alimente cât mai naturale, cu un consum limitat de grăsimi nesănătoase și carne roșie.


Practic, dieta MIND recomandă consumul zilnic a 10 alimente și evitarea a 5 alimente. Vestea bună este că regulile aceste diete sunt simple, și includ lucruri delicioase, precum unt, pește, sau vin roșu, iar acest lucru o face în mod sigur mai simplu de urmat pe termen lung.

​ ​Alimente recomandate zilnic


Legume: Legume verzi (salate, spanac etc), Fructe de pădure, în special affine, Nuci, Fasole, Vin, Cerealele integrale, Pește, Păsări de curte, Ulei de măsline.


Alimente nerecomandate: Alimente prăjite sau fast food, Carne roșie, Brânzeturi, Unt și margarină, Dulciuri și produse de patiserie


Reguli: Consumă cel puțin trei porții de cereale integrale pe zi, Mănâncă o salată în fiecare zi, Mănâncă o legumă în fiecare zi, Bea un pahar de vin roșu în fiecare zi, Ciugulește nuci pe post de gustare aproape în fiecare zi, Mănâncă fasole în fiecare zi, Consumă carne de pasăre de curte și fructe de pădure cel puțin de două ori pe săptămână, Alege peștele cel puțin o dată pe săptămână.


Alimentele nesănătoase sunt permise, dar mai puțin de o porție pe săptămână, cu excepția untului (este permis consumul unei lingurițe de unt pe zi).


Scopul cercetătorilor care au dezvoltat dieta MIND a fost de a reduce riscul apariției bolii Alzheimer, iar studiul pe care s-au bazat (publicat în jurnalul medical Alzheimer’s & Dementia: The Journal of the Alzheimer’s Association) ce a fost desfășurat pe parcursul unui deceniu a arătat că acest tip de alimentație îmbunătățește performanța creierului. Iată o motivație excelentă să te apuci de o dietă din care beneficiază și mintea, nu doar silueta.

 
 

 

 
Shares
%d blogeri au apreciat: