sistem de filtrare a apei

Sistem de filtrare a apei de băut și gătit

Sistemul de filtrare a apei de băut și de gătit

DanubeRO, este un sistem de purificare a apei cu osmoză inversă și mineralizator

Apa filtrată este remineralizată după purificare, astfel încât să fie o apă vie, care să îți aducă substanțele minerale care dau calitate apei de băut.

Costul unui astfel de sistem de filtrare a apei este de doar 2100 lei, dar poate fi închiriat cu 100RON/lună, iar după ce îl achiți, rămâne în proprietatea ta.

Filtrul poate fi prevăzut și cu o lampă UV care să elimine contaminarea cu bacterii.

Sistemul DanubeRO ALK oferă în plus un post filtru de remineralizare care echilibrează PH-ul apei.

Filtrul AlkaFUSE oferă apă filtrată alcalină (cu PH peste 8,5)

Costul unui astfel de sistem este de 2800 RON, iar schimbarea filtrelor, o dată la șase luni, costă 280 RON.

După achiziție sau scurgerea perioadei de închiriere, vei avea nevoie doar să schimbi filtrele, o dată la 6 luni. Pe perioada de închiriere, schimbarea filtrelor se face gratuit.

Sistemul se montează sub chiuvetă, în masca de bucătărie și nu este vizibil, iar filtrele sunt schimbate de echipa firmei care îl montează.

Pentru comenzi, ne poți scrie pe adresa de email as.cult.flowerpower@gmail.com

Apa este o substanță vitală. Depindem în totalitate de ea, însă, din păcate, dacă nu suntem atenți, pe cât este de benefică, pe atât poate deveni de nocivă, dacă nu este pură.

Apa contaminată poate duce la probleme serioase de sănătate.

Din acest motiv, tot mai multe familii aleg să folosească un sistem de filtrare al apei, care să asigure că la robinet curge apă complet potabilă și că nu își expun familia și prietenii la niciun risc.

Cel mai bun filtru de apă cu osmoză inversă ar putea fi alegerea ideală și pentru tine. Iată cum îl poți selecta pe cel mai bun, dar și unde au găsit alții un astfel de sistem la un preț foarte convenabil.

De ce să alegi cel mai bun filtru de apă cu osmoză inversă?

Atunci când folosești un astfel de filtru ești sigur că apa pe care o consumi este pură și că nu te expui la riscuri inutile.

În plus, te poate scăpa de unele cheltuieli, deci pe termen lung faci economie.

Vei putea să bei fără probleme apa direct de la robinet, deci nu mai ai nevoie de o cană filtrantă sau să cumperi baxuri de apă îmbuteliată. În plus, se știe deja că plasticul în care este îmbuteliată apa minerală plată sau cu bule, contaminează apa. Așa că prin flitrarea apei, elimini contaminarea cu plastic.

În plus, sistemul de filtrare a apei cu osmoză inversă, poate fi montat direct la chiuveta de la bucătărie, așa că poți să folosești apa nu doar la băut, ci și la gătit sau spălat fructe și alte alimente.

Ce este osmoza inversă?

Osmoza inversă este un proces care îndepărtează impuritățile din apă prin forțarea acestora printr-o membrană semipermeabilă sau un filtru. Este opusul osmozei, care este unul dintre cele mai importante procese din natură.

În cadrul osmozei apa pură curge în mod natural spre apa cu impurități, chiar dacă trebuie să treacă printr-o membrană. În cadrul procesului invers însă, este nevoie de presiune pentru a forța apa cu impurități prin filtru care va bloca substanțele nedorite. Astfel vei obține apă pură.

Ce substanțe sunt îndepărtate prin sistemul de osmoză inversă?

Procesul de osmoză inversă poate îndepărta complet sau parțial oricare dintre următoarele substanțe care ar putea fi dăunătoare: Aluminiu, Amoniac, Arsenic 5, Bacterii, Bariu, Cadmiu, Calcar, Clor, Crom, Cupru, Cianine, Fluor, Fier, Plumb, Magneziu, Mangan, Mercur, Nitrați, Nitriți, Pesticide, Fosfați, Potasiu, Radiu, Radon, Seleniu, Argint, Sodiu, Sulfați, Sulfiți, Viruși, Zinc, etc.

Cum funcționează un filtru de apă cu osmoză inversă?

Osmoza inversă este doar unul dintre fazele sistemului de filtrare care duce la obținerea apei pure. Membrana de osmoză inversă este un filtru extrem de fin. Construcția sistemului poate însă varia de la un model la altul, deși diferențele nu pot fi foarte mari.

Fazele procesului sunt acestea:

  • Îndepărtarea sedimentelor: Sunt eliminate particulele dure, precum nisipul sau rugina.
  • Filtrul de carbon – Elimină clorul și chimicale care ar putea deteriora membrana de osmoză inversă. Unele modele încorporează mai multe filtre de carbon iar această filtrare se poate face în mai multe faze, în funcție de calitatea carbonului utilizat.
  • Osmoza inversă – Sunt eliminate solidele dizolvate și orice este mai mare decât molecula de apă.
  • Remineralizare – Apa obținută prin procesul de osmoză inversă este foarte pură și ușor acidă. Unele filtre includ și un proces de reintroducere a mineralelor esențiale într-o cantitate optimă, precum calciu și magneziu, cu rolul de a echilibra PH-ul apei, de a îmbunătății gustul și de a introduce minerale sănătoase pentru corpul uman.
  • Tratament opțional special – Unele filtre au și o fază în care este folosită lumina UV. Aceasta are rolul de a ucide microorganismele. Se mai pot regăsi filtre speciale pentru nitrați, arsenic, fluor sau deionizare.
  • Faza finală de filtrare cu carbon – Acest filtru de carbon final elimină orice gust sau miros pe care apa acidă trecută prin procesul de osmoză inversă l-ar fi putut căpăta în recipientul de stocare. Cu alte cuvinte, apa acidă obținută poate să dizolve o parte din materialele rezervorului, de cele mai multe ori cauciuc. Această ultimă fază va elimina acele urme de contaminare.

Osmoza inversă și apa dură

Procesul de osmoză inversă îndepărtează mineralele din apă dar nu este menită a înlocui un sistem de dedurizare a apei, dacă te confrunți cu această problemă.

Dedurizatoarele de apă sunt sisteme specializate pe eliminarea mineralelor de calciu și magneziu din apă. Deci dacă ai această problemă cu apa, un filtru cu osmoză inversă, poate fi folositor, dar nu este o soluție eficientă pentru timp îndelungat.

Opțiuni speciale pentru filtrele cu osmoză inversă

Ți-am prezentat mai sus procesul de bază al modului de funcționare pentru acest tip de filtru de apă. Am amintit și câteva funcții speciale pe care unele modele ar putea să le integreze.

Iată în cele ce urmează o prezentare mai pe larg a acestor procese. Astfel vei putea să îți dai seama mai bine dacă ai sau nu nevoie de aceste funcții speciale.

  • Remineralizare

Faza de remineralizare adaugă minerale benefice precum calciu și magneziu, precum și potasiu, înapoi în apă. Aceasta îmbunătățește gustul apei, ridicand totodată nivelul pH-ului, făcând astfel apa mai alcalină.

  • Pompă

Dacă te confrunți cu presiune scăzută a apei sau vrei ca filtrul să funcționeze mai bine, o pompă poate ajuta. Aceasta nu funcționează cu electricitate ci exploatează forța hidraulică a apei.

În plus, o astfel de pompă te ajută să nu risipești apa. Așadar, dacă este posibil, alege un filtru cu osmoză inversă care o include.

  • Lumină UV

Doar unele modele de filtre de apă cu osmoză inversă includ și această fază, deși este una foarte utilă.

Rolul acestei adiții opționale este acela de a purifica apa de patogeni, întrucât lumina UV poate ucide până la 99.9% de microorganisme care ar putea exista în apă, inclusiv bacterii și virusuri.

Deși apa curentă de la robinet este tratată împotriva patogenilor, nu poți fi niciodată sigur că aceștia nu au apărut pe țevile și conductele vechi. Totuși, pentru a fi sigur că ai nevoie de un filtru UV, cel mai bine este să duci o mostră din apa de consum la un laborator pentru o analiză.

Presiunea apei

Pentru a funcționa corespunzător, aceste sisteme au nevoie de o presiune a apei de cel puțin 2,75 bari. De aceea, s-ar putea să ai nevoie de o pompă care să ridice presiunea apei. Unele sisteme includ o astfel de pompă, așa cum am amintit mai sus. În cazul altora, va trebui să achiziționezi pompa separat.

Deci dacă te confrunți cu această problemă alege un model care să fie echipat cu toate elementele de care ai nevoie. Dacă presiunea apei nu se ridică nici atunci când folosești o pompă, atunci un filtru cu osmoză inversă nu este potrivit pentru tine.

Shares
Optimized by Optimole