Terapia cu cristale
În ce constă terapia cu cristale
Cristalele acţionează ca nişte catalizatori, canalizând energia către punctele slabe ale organismului.
Practic, tratamentul constă în aşezarea cristalelor pe centrele nervoase vitale, pe plexurile din corp, pe unele dintre punctele şi meridianele de acupunctură (în partea dreaptă sau stângă a trupului, deasupra capului şi pe tălpi).
Efectele de piramidă şi de sferă
Cristalele sub formă de piramidă sau de sferă, bine definită prin tăiere sau prin şlefuire, au capacitate sporită de înmagazinare şi de transmitere a energiei.
Cristalul sub formă de piramidă captează energia prin bază şi o emite prin vârf, sporind de trei ori câmpul energetic al persoanei în preajma căreia se află.
Cristalele sferice au capacitatea de a emite energie în toate direcţiile, creând un câmp radiant în jurul lor.
Atât piramidele, cât şi sferele pot fi folosite pentru energizarea şi purificarea organismului şi a spaţiului.
Ce efecte are cristaloterapia
- relaxare profundă
- o mai bună capacitate de concentrare
- îndepărtează stresul şi anxietatea
- pierdere în greutate
- capacitate sporită de adaptare la schimbări
- creşte capacitatea de comunicare cu cei din jur
- sporeşte încrederea în propria persoană.
Dincolo de aspectul lor impresionant, cristalele surprind prin puterea de vindecare. Deşi nu există dovezi ştiinţifice, tot mai mulţi apelează la ele pentru a-şi îmbunătăţi viaţa.
Ca şi acupunctura, terapia cu cristale se bazează pe principiul conform căruia diversele maladii din organism sunt consecinţa directă a unui dezechilibru energetic.
Cristalele, prin structura şi proprietăţile lor, contribuie la restabilirea echilibrului energetic. Cele mai multe dintre persoanele care apelează la această metodă alternativă de tratament o fac destul de târziu (boli cronice, necunoscute sau greu de diagnosticat), după ce au încercat toate posibilităţile oferite de medicina clasică.
Iată câteva dintre cristale și efectele lor:
Jadul
Are o acţiune revigorantă şi de calmare. Elixirul de jad se foloseşte în cazurile de suferinţe cardiace, renale, hepatice şi de splină şi pentru purificarea sângelui. Asigură femeilor însărcinate o naştere mai uşoară.
Amazonitul
Este folosit pentru fortificarea inimii, în tratarea afecţiunilor genitale sau în cele ale gâtului. Este recomandat persoanelor care au migrene.
Turcoazul
Considerat „piatra fericirii” în Orient, turcoazul se utilizează în tratarea afecţiunilor nasului, gâtului, plă-mânilor şi ale inimii.
Lapislazuli
Este o piatră opacă, de un albastru intens, imperial. Alungă durerile de cap şi pe cele menstruale, scade tensiunea arterială şi febra.
Cristalul de cuarţ
Denumit „medicul generalist” al organismului, cuarţul neutralizează radiaţiile, tratează depresiile, bolile de piele, afecţiunile stomacului şi pe cele ale inimii.
Hematitul
Conferă energie şi o stare de bună dispoziţie, se foloseşte împotriva sângerărilor şi crampelor. Această piatră ajută la purificarea sângelui, la întărirea sistemului imunitar.
Epidotul
Are calităţi terapeutice asupra persoanelor afectate de astmul bronşic sau de reumatism.
Granatul
Normalizează tensiunea arterială, este utilizat în tratarea artritei, reumatismului şi pentru creşterea potenţei sexuale.
Calcedonia
Opreşte hemoragiile, este de mare ajutor în perioada menopauzei şi ajută la tratarea bolilor de gât.