Cafeaua verde-Beneficii pentru sănătate

Cafeaua verde este cafeaua crudă, neprăjită, neprelucrată termic, cu o aromă mult mai intensă decât cea clasică.


O serie de studii atestă faptul că antioxidanții din cafeaua verde împiedică distrugerea celulelor, prin consumul acesteia fiind prevenite multe boli printre care și cele cardiovasculare.


Majoritatea persoanelor consumă cafeaua după ce aceasta a trecut printr-un proces întreg de prelucrare.


Cercetătorii au studiat efectele pe care le are asupra organismului consumul boabelor de cafea în stare crudă și au descoperit o serie de beneficii.


Cum se prepară 


Pentru a putea fi consumată, acest tip de cafea se prepară în mod diferit față de cea clasică. Practic, nu se fierbe, nu se dă în clocot.


Cafeaua verde se infuzează cu apă încălzită timp de 5 minute, asemănător modului în care se prepară și ceaiul. La o cană de 200 de mililitri de apă sunt suficiente două sau trei lingurițe de cafea. ​​


​Este bine să se consume imediat sau în maximum 10 minute de la preparare pentru a nu se pierde din proprietățile antioxidante.


Este indicat să fie băută zilnic, în prima parte a zilei, fără să se adauge în ceașca zahăr sau miere. Dacă se va consuma seara, se poate utiliza cafea verde decofeinizată.


Efectele cafelei verzi asupra organismului


Efectele benefice pe care le aduce organismului consumul de cafea verde sunt numeroase și dovedite în urma unor studii de specialitate. Cercetătorii susțin că oxidanții din cafeaua verde sunt mult mai puternici decât cei din ceaiul verde.


Principalele beneficii ale cafelei verzi


• Cantitatea mare de antioxidanți, care îi asigură organismului o stare optimă de sănătate. Antioxidanții contribuie și la buna funcționare a ficatului, stimulând detoxificarea acestuia.
• Scade riscul de apariție al diabetului.


• Este un tonic excelent pentru activitatea cerebrală.
• Este recomandată și în curele de slăbire, datorită conținutului ridicat de acid clorogenic.

Concret, acest acid accelerează metabolismul și inhibă aportul de glucoză în intestine, dar și senzația de foame este diminuată cu ajutorul acestuia.


• Stimulează secreția de saliva și suc gastric. Astfel, este ușurat tranzitul intestinal, iar alimentele sunt digerate mult mai ușor.


• Consumul de cafea verde relaxează organismul, fiind indicat persoanelor care suferă de insomnii.
• Combate tahicardiile și creșterea tensiunii arteriale.


• Cafeaua verde are efecte antiseptice și antiinflamatoare. Este considerată un adevărat dezinfectant natural, ea luptând cu o mulțime de viruși.
• Nu are efecte negative, consumul acesteia fiind asemănător celui urmat atunci când se dorește o cură de detoxifiere a organismului.


• De asemenea, datorită conținutului mare de antioxidanți, cafeaua verde ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire a organismului, având efecte pozitive asupra tenului și a pielii în general.


• Sporește eficacitatea unor medicamente.
• Masajul cu ulei de cafea verde atacă depozitele de grăsime și întinerește epiderma.

Mai mult, redă elasticitatea pielii și întinerește tenul, întrucât conține compuși care stimulează producția de colagen a dermei, în felul acesta fiind prevenită îmbătrânirea prematură a tenului.

 
 
Shares
%d blogeri au apreciat: