Ceaiul de Graviola
Ceaiul se prepară din Graviola care este un fruct verde, cu țepi și crește în pădurile tropicale ale Americii de Sud.
Pe lângă fruct, se folosesc și frunzele și semințele pentru a produce tratamente eficiente ale multor boli.
Principalele utilizări pentru ceaiul de graviola
1. În tratamentul cancerului
Acest fruct poate fi folosit ca tratament eficient împotriva celulelor canceroase.
Fructul în formă de inimă este bogat în vitamine și minerale, printre acestea numărându-se vitamina B1, B2, vitamina C, calciu, potasiu, zinc, fosfor sau magneziu.
Nu s-au efectuat studii directe pe oameni, insă s-a descoperit că extractele de graviola ucid anumite tipuri de celule canceroase. Mai ales pe cele din cancerul la sân și pe cele din cancerul la ficat.
In cadrul unui studiu indian efectuat pe mai multe tipuri de celule, frunzele de graviola au dovedit inhibarea dezvoltării celulelor canceroase în proportie de 80%. De asemenea, extractul de graviola a inhibat supraviețuirea și metabolismul celulelor pancreatice canceroase. Asta indică un potențial succes in ceea ce privește cancerul de pancreas.
Modul in care functioneaza aceste substante numite acetogenine este unic: ele distrug selectiv celulele canceroase, fara sa le afecteze pe cele sanatoase.
2. Tratamentul împotriva herpesului
Graviola este eficient împotiva virusului herpetic. Sucul împedică creșterea herpesului în celulele infectate.
3. Lupta împotriva infecțiilor
Astăzi, evoluția cercetării a extins capacitățile curative ale fructului. Substanțele active au efecte benefice împotriva durerilor de cap, a insomniei și reumatisumului. S-a remercat și în lupta eficientă împotriva celulelor canceroase, și a reducerii nivelului de stres.
Graviola este un puternic antibacterian, anidepresiv, anticonvulsiant, antihelmintic, hipotensiv, sedativ, stimulent digestiv sau vasodilatator.
Conținutul de fibre din acest fruct ajută digestia și reprezintă un aliment important în diete.
4. Ajută în bolile ochilor
Graviola abudă in antioxidanți. Acestia, in special vitaminele C si E, zincul și betacarotenul scad riscul bolilor de ochi. De asemenea, antioxidanții reduc stresul oxidativ, care poate cauza cataracta și degenerescența maculară legata de vârstă.