Ceaiul negru

Istoria ceaiului negru și beneficiile lui

Descoperit și utilizat inițial în China, în urmă cu peste 5.000 de ani, ceaiul negru se obține din frunzele și tulpinile arborelui de ceai Camellia sinesis. Diferențele dintre cele 3 tipuri de ceai constau în procesarea acestora și proprietățile pe care le au. Specialiștii recomandă dozarea responsabilă a ceaiului negru și consumul zilnic în limita de cel mult 5-6 cesti pe zi.

Ceaiul negru este, cel mai adesea, utilizat pentru energizare, deoarece are un conținut de cafeină destul de ridicat. Renumită pentru stimularea sistemului nervos central, cafeina se gasește in cantități de aproximativ 50 mg/ cească ceai negru, pe când cantitatea acesteia intr-o ceașcă de cafea variază între 60 si 175 mg.

O altă substanță care se regăsește din belșug in ceaiul negru este teina, un alcaloid care are gust și proprietăți similare cu cele ale cafeinei. Teina excită nervii și este un diuretic natural.

Ceaiul negru este bogat și în aminoacizi. Aceștia au un rol important în prevenirea procesului de imbătrânire, în prevenția și tratarea artritei și a osteoporozei, în reglarea nivelului de colesterol si în prevenția si tratarea diabetului. Aminoacizii ajută, de asemenea, la arderea grăsimilor din corp, contribuie la sănătatea și frumusețea părului, reduc manifestarea simptomelor specifice menopauzei, au un rol important în reglarea somnului și combaterea insomniilor și contribuie la stimularea virilității și a libidoului.

Ceaiul negru este bogat în vitamine și minerale, el conține potasiu, iod, fosfor, fluor, vitamina C și complexul de vitamine B, foarte importante pentru buna funcționare a organismului și pentru o stare de sănătate excelentă.

Beneficiile ceaiului negru:

-stimulează activitatea cerebrală

-protejează sistemul digestic

-are proprietăți antioxidante

-protejează sănătatea inimii

-reduce colesterolul rău

-reglează tensiunea arterială

-reduce nivelul de zahăr din sâmge

-protejeaza sanatatea inimii

-previne apariția cancerului

Shares
Optimized by Optimole