Ginseng, remediul atotvindecător

Ginsengul este una dintre cele mai cunoscute plante medicinale din întreaga lume. El crește de obicei în America de Nord și în unele părți din Asia. Acesta este și motivul pentru care adevăratul Panax Ginseng este cel denumit american sau asiatic. În prezent, datorită beneficiilor sale extraordinare pentru sănătate, se cultivă peste tot în lume. Însă, când spunem ginseng nu ne referim la o singură plantă. Pentru că ginseng înseamnă de fapt 11 specii diferite de plante care fac parte din genul Panax.


Ginsengul poate fi cultivat și în Româna cu condiția efectuării unor lucrări de sol potrivite, care să adapteze pH-ul solului la necesitățile acestei culturi și aportul de substanțe nutritive prin administrarea de îngrășăminte adecvate. Deși ginsengul crește destul de greu și se lasă mai mulți ani să se dezvolte înainte de a fi recoltat, este foarte scump la comercializare și ar aduce un câștig bun pentru producători.

​Ginsengul este utilizat de secole în cultura medicinală naturală și naturistă asiatică și nord americană. Are multiple întrebuințări și beneficii: este energizant, stimulator pentru memorie, benefic în tratamentul infertilității și al disfuncției erectile, în tratamentul indigestiei și al febrei. De asemenea, poate combate depresia, anxietatea, oboseala cronică, stimulează sistemul imunitar și combate infecțiile.


Cel mai cunoscut tip de ginseng este panax ginseng sau ginsengul asiatic sau american.


Nu putem spune că există cel mai bun tip de ginseng. Fiecare are beneficiile lui pentru sănătate. Mult mai studiat este însă panax ginseng, iar multiple dintre diversele sale proprietăți au fost confirmate de cercetări.
Toate cele 11 specii de ginseng aparțin genului Panax și familiei Araliaceae. Panax înseamnă „atotvindecător” în limba greacă, un indicator al beneficiilor extraordinare și nenumărate ale sale. Numele de „ginseng” se referă atât la ginseng-ul american (Panax quinquefolius), cât și ginsengul asiatic sau coreean (Panax ginseng).


Panax ginsengul, sau ginsengul asiatic este adevăratul ginseng și aparține genului Panax. Prin urmare, există mai multe tipuri de ginseng, iar alte specii precum ginsengul siberian, brazilian sau indian au alte substanțe active. De aceea, tipurile de ginseng diferite prezintă proprietăți diferite pentru sănătate, deși seamănă cu ginsengul.

Beneficiile ginsengului

Ginsengul are nenumărate proprietăți extraordinare pentru sănătate, printre care se numără abilitatea sa de a stimula funcția cognitivă (memoria, gândirea), de a reduce stresul, de a spori fertilitatea, de a preveni îmbătrânirea, având de asemenea rol în slăbit, gestionarea diabetului, calmarea durerilor menstruale, stimularea creșterii părului și protecția pielii și are rol de întinerire asupra organismului. Prin substanțele active conținute, ginsengul este un puternic antioxidant.


Cel mai bine cunoscut este pentru proprietățile sale adaptogene, care se referă la faptul că organismul este capabil să se adapteze la situații de stres și factori de mediu mai nocivi atunci când este sprijinit prin consumul de ginseng. Sistemul imunitar și metabolismul corpului se îmbunătățesc și devin mai eficiente și mai flexibile.


Beneficiile extraordinare ale ginsengului adevărat sau cel din specia Panax sunt date de substanțele active conținute, numite ginsenozide. Atât ginsengul asiatic, cât și cel american conțin ginsenozide, dar în cantități diferite. Există studii în desfășurare pentru a confirma capacitățile sale ca remediu natural.

Cum se consumă ginsengul?



Ginsengul se poate consuma în mai multe feluri. Rădăcina de ginseng poate fi consumată pe cale orală (ingerată), poate fi administrată sub formă de suplimente alimentare (fiole ginseng, ginseng capsule, ginseng pastile, etc.), ceai de ginseng (ginseng ceai), băuturi energizante, ginseng pudră, extract de ginseng (ginseng extract), ș.a.m.d.

Shares
%d blogeri au apreciat: