Obiceiuri sănătoase pe care trebuie să ți le formezi
Femeile cu vârsta peste 40 de ani au devenit adevărate surse de inspirație pentru un stil de viață de invidiat. De la Victoria Beckham la Diane von Furstenburg, ele par mai încrezătoare, arată mai bine și au din ce în ce mai mult succes.
Nu putem să nu ne întrebăm care sunt secretele acestor femei de succes, însă pentru a le urma calea, iată 9 obiceiuri sănătoase pe care să ți le formezi înainte de a împlini 40 de ani:
1. Protejează-ți pielea
Aplică cremă de protecție solară. Evită soarele și protejează-ți pielea de razele UV atunci când ești afară. Ne petrecem foarte mult timp gândindu-ne la protecția feței, însă și restul corpului are nevoie de ajutor, în special mâinile. La acestea se vede imediat îmbătrânirea și deteriorarea provocată de soare. Asigură-te că folosești o cremă cu SPF 50 pe toate părțile expuse ale corpului pentru a evita apariția cancerului.
2. Învață să iubești apa
Pe măsură ce îmbătrânești, senzația de sete se pierde, iar asta înseamnă că vei consuma mai puțină apă. Încearcă să ai grijă la cantitatea de lichide consumate, pentru a evita consecințele deshidratării mai târziu în viață. Potrivit unui studiu științific, cafeaua este considerată un lichid care nu hidratează, iar sucurile pline de zahăr și băuturile alcoolice sunt considerate dăunătoare sănătății.
3. Pregătește-te pentru programările la doctor
Nu te duce la doctor doar pentru programările anuale. Gândește-te bine la sănătatea ta și de fiecare dată când ai dureri persistente sau orice altă problemă, mergi la consult. Nu trebuie să îți fie rușine, doctorii sunt acolo pentru a te ajuta și o pot face doar dacă tu le oferi informațiile necesare. Pregătește-te pentru o vizită la doctor la fel ca pentru o ședință. Nu-ți fie teamă să pui întrebări atunci când nu înțelegi ceva.
4. Folosește ață dentară
Importanța folosirii aței dentare ne este mereu prezentată și câteodată ignorată. Igiena orală este foarte importantă mai ales după vârstă de 20 de ani. Bolile gingiilor apar după vârsta de 30 sau 40 de ani. Bacteriile din gură pot intra în sânge prin gingii, așadar trebuie întotdeauna să îți cureți dinții cu ață dentară, dimineața și seara.
5. Amintește-ți de viața offline
Este important să te detașezi de ecranul calculatorului și de cel al telefonului. Nu vorbi cu prietenii doar pe Facebook, ci organizează ieșiri. Programează o întâlnire la cafea sau organizează împreună cu prietenele tale un picnic. Încearcă să te deconectezi, mai ales înainte să te culci. Citește o carte, joacă-te cu animalul tău de companie, însă evită să folosești telefonul.
6. Stai departe de mâncarea procesată
Nu trebuie să renunți la toate micile plăceri, însă este bine să stai cât de departe poți de mâncarea procesată. Când vrei să te răsfeți, alege un desert sănătos delicios, preparat de tine. Desigur, poți alege și o gustare mai puțin sănătoasă, dar prepar-o singură, nu alege ceva ambalat.
7. Lucrează cu greutăți
Există numeroase concepții conform cărora antrenamentele cu greutăți îți vor transforma corpul într-un mod neplăcut. Este important să îți formezi mușchi puternici, iar greutățile te ajută la acest lucru. În plus, acestea ajută și la consolidarea oaselor, te ajută să atingi forma dorită mai repede și vei arăta mai bine în haine decât dacă ai face doar cardio.
8. Fă sex în mod regulat
Din păcate, din ce în ce mai mulți oameni divorțează după 30 de ani, iar infidelitatea este cea mai ridicată în această perioadă. Poate sexul este una din problemele importante ale unei relații și, tocmai de aceea, este bine să faci sex mai des. Acest lucru te ajută și pe tine, dar și relația. Vei fi mai fericită și relaxată (datorită hormonilor care se eliberează), iar acest lucru se va simți în activitățile tale.
9. Mănâncă în fiecare dimineață micul dejun
Există un mit periculos conform căruia, dacă nu mănânci cele trei mese principale, vei slăbi. Acest lucru nu este deloc adevărat, mai ales după vârsta de 40 de ani. De fapt, dacă nu mănânci corespunzător, metabolismul tău va încetini și va simți nevoia să consume mâncarea nepotrivită, de exemplu junk food. Cea mai bună metodă prin care poți avea grijă de metabolismul tău este să mănânci în fiecare zi micul dejun. Alege cereale integrale și fructe, iar în locul cafelei, prepară-ți un ceai verde pentru mai multă energie.