Sirop de soc – beneficii

Minunatul sirop de soc nu este doar gustos și aromat, el este adesea folosit și în scop terapeutic, având numeroase beneficii pentru sănătate.

Florile de soc sunt bogate în bioflavonoizi, substanțe cu efect antioxidant, anticancerigen, dar și antiinflamator și antiviral. De asemenea, florile de soc conțin și acizi clorogenici, unii dintre aceștia fiind eficienți în tratarea alergiilor, dar și în reglarea nivelului de zahăr din sânge.
Florile de soc sunt bogate și în triterpenoizi, care au are o mulțime de efecte benefice asupra organismului, printre care efectul analgezic, antiinflamator, dar și anticancerigen.

Sirop de soc- eficient împotriva răcelii

Florile de șoc, fie că sunt consumate sub formă de ceai sau de suc, sunt eficiente în ameliorarea simptomelor specifice răcelii și în întărirrea sistemului imunitar.

Tratează și previne constipația

Tocmai datorită conținutului de acid cinamic, florile de soc sunt eficiente în tratarea și prevenirea constipației, stimulând activitatea intestinală.

Reduc colesterolul

Siropul de soc ajută la scăderea trigliceridelor din sânge, precum și a nivelului de colesterol. Florile de șoc conțin quercetina, de aici efectele pozitive asupra colesterolului LDL.

Aliat în lupta împotriva stafilococului auriu

Având puternice proprietăți antibacterine și antivirale, florile de soc au abilitatea de a lupta cu stafilococul auriu, bacterie recunoscută pentru rezistentă sa la antibiotice.

Shares
Optimized by Optimole