Vitamine pe care nu trebuie să le iei

Medicul tău te încurajează să iei calciu pentru întărirea oaselor, prietenii spun că lipsa de fier trebuie prevenită mereu, partenerul tău este fixat pe vitamina E și te îndeamnă să o iei și tu.

Iată, însă, care sunt cele 5 vitamine pe care nu trebuie să le iei tu și de ce, uneori, acestea pot avea efecte negative.


Calciu


Dintotdeauna, medicii au recomandat consumul de calciu pentru că ajută la creșterea și întreținerea unor oase puternice. Cu toate acestea, specialiștii în domeniu au clarificat acest mit și ne-au explicat de ce avem noi nevoie, de fapt.

Unul dintre cele mai recente studii de sănătate au descoperit că, de multe ori, calciul nu este absorbit de oase, ci poate atinge arterele și țesuturile subțiri.

Acest lucru poate duce, cu ușurință, la riscul bolilor de inimă.
De asemenea, consumul de calciu poate duce la apariția pietrelor la rinichi. Specialiștii ne sfătuiesc să ne luăm calciul din produse fără lactoză, legume, somon, sardine, fasole albă, migdale și broccoli.


Vitamina E


Vitamina E este cunoscută pentru rolul său de a reduce riscul bolilor cardiovasculare, Alzheimer, cataractă și cancer. Însă, se pare că această vitamină poate, chiar, mari vulnerabilitatea la simptomele de cancer.

A fost demonstrat că bărbații care consumă suplimente de vitamina E, într-o cantitate mare, sunt predispuși la cancer.

Totodată, a fost descoperit că femeile și bărbații care consumă doze mari de vitamina E riscă să aibă o moarte mai rapidă, decat cei care nu iau acest tip de vitamine. Însă, nu trebuie să te ingrijorezi dacă iei o doză normală de multivitamine, deoarece cantitatea de vitamine E din aceasta nu este îndeajuns de mare pentru a avea un efect negativ.

Iod


Iodul este unul din mineralele care trebuie luate numai la îndemnarea medicului. De cele mai multe ori, acesta se folosește pentru problemele cu glanda tiroidă, fiind un element cheie în hormonii produși.

Astfel, medicii ne împărtășesc că o cantitate nepotrivită, fie prea mare, fie prea mică, poate duce la hipotiroidism.

Este foarte important să nu alimentezi organismul cu iod când acesta nu are nevoie. Majoritatea mâncărurilor sunt bogate în iod, deja, deci organismul primește acest mineral, oricum.

Cel mai eficient și sigur este să-ți consulți medicul cu privire la nivelul de iod din organismul tău prin analizele de urină.


Fier


Un alt mineral care trebuie consumat la recomandarea doctorului, fierul ajută, cu desăvărșire, la menținerea hemoglobinei.

Totodată, fierul este necesar pentru funcționarea corectă a celulelor și a hormonilor. Fierul, consumat în excess sau fără să fie necesar, poate fi dăunător ficatului și altor organe, precum pancreasul și inima.

Sistemul celular poate fi, ușor, afectat de o cantitate nepotrivită de fier. Așadar, este indicat să consulți un medic înainte de a începe să iei fier.


Vitamina B6


Cele 8 vitamine din gama ‘B’ sunt vitale pentru un stil de viață sănătos și longeviv. Aceste vitamine ajută organismul să transforme mâncarea în energie, să mețină o piele sănătoasă, să îmbunătățească memoria și să susțină o sarcină.

Dar, e bine de știut că vitaminele B se regăsesc în majoritatea mâncărurilor sănătoase, precum fructe, legume, grâu și semințe și carne albă. Astfel, consumăm îndeajuns de multe vitamine B.


Totuși, când doza devine exagerată, efectele negative încep să apară. Prea multe vitamine B pot fi toxice și pot duce la senzații ciudate în nervi, această condiție psihică numindu-se neuropatie.

Shares
%d blogeri au apreciat: