Zonele însorite, asociate cu mai puţine decese provocate de COVID-19

Zonele însorite „sunt asociate cu mai puţine decese provocate de COVID-19″, este concluzia cercetătorilor de la Universitatea Edinburgh care au analizat datele furnizate de  ţări grav afectate de pandemia de COVID-19, precum Marea Britanie, Italia şi Statele Unite.Cercetătorii de la Universitatea Edinburgh au comparat numărul de decese în Statele Unite din ianuarie 2020 până în aprilie 2020 cu nivelurile UV din aproape 2.500 de districte americane. Înainte de a aplica aceeaşi metodologie pentru alte două ţări, Marea Britanie şi Italia.Statele Unite, Marea Britanie şi Italia au raportat unele dintre cele mai mari bilanţuri de decese asociate pandemiei de COVID-19 din lume, atât pe cap de locuitor, cât şi în cifre absolute. Numărul de decese a scăzut semnificativ în aceste ţări în lunile de vară. Cele mai multe ţări din Asia şi din Africa au raportat numere relativ mici de decese pe cap de locuitor pe întreaga durată a pandemiei de COVID-19.

“Relaţia dintre mortalitatea COVID-19, anotimp şi latitudine a fost destul de izbitoare; prin acest studiu noi oferim o explicaţie alternativă pentru acest fenomen”, a declarat Chris Dibben, coautor al cercetării.Autorii studiului au spus că au încercat să măsoare un posibil impact al vitaminei D, citată pe scară largă drept un inhibitor pentru COVID-19 şi denumită “vitamina soarelui”, întrucât organismul uman o sintetizează în cantităţi mai mari atunci când pielea este expusă la lumina solară.“Expunerea la soare ar putea să reducă decesele de COVID-19 într-o manieră independentă faţă de vitamina D”, au adăugat cercetătorii scoţieni.

Alte studii recente au consolidat teoria potrivit căreia petrecerea timpului în aer liber scade probabilitatea de dezvoltare a maladiei COVID-19.

Oficialii irlandezi din domeniul sănătăţii au anunţat că doar 0,1% din totalul cazurilor de coronavirus din Irlanda ar putea fi asociate cu activităţi desfăşurate în aer liber.

Shares
%d blogeri au apreciat: