Împreună salvăm nou-născuții din Slatina

Fundația Vodafone, prin Fondul de Viață pentru nou-născuți, sponsorizează achiziționarea unui aparat de radiologie mobil pentru secția de neonatologie a Spitalului Județean Slatina

Proiectul ”Prima respirație” propus de Asociația Culturală Flower Power a fost selectat printre proiectele câștigătoare ale sesiunii de finanțare lansată de Fundația Vodafone anul trecut.

Proiectul va primi din partea Fundației Vodafone România o finanțare de 574,000 lei.

Scopul proiectului vizează optimizarea actului medical și sporirea gradului de siguranță al nou-născuților prin facilitarea accesului personalului medical la o tehnologie de inaltă performanță, care să ajute in activitatea de diagnosticare și tratarea nou-nascuților care necesită intubație și ventilație mecanică, ventilație non­invazivă, monitorizarea in dinamică a evoluției bolii pulmonare.

Obiectivele proiectului sunt următoarele:

  • Optimizarea actului medical prin dotarea secției de neonatologie cu aparatură care să permită ingrijire medicală și examinări paraclinice de specialitate, in maximum 5 luni de la demararea proiectului.
  • Creșterea șanselor de supraviețuire a nou-născuților cu afecțiuni medicale severe de la secția de neonatologie de la spitalul din Slatina prin dotarea acesteia cu aparatura medicală optimă ingrijirii micilor pacienți.
  • Combaterea mortalității infantile, pe termen mediu și lung, in judetul Olt și in județele din proximitate prin dotarea secției de neonatologie de la spitalul din Slatina cu aparatura medicală modernă destinată ingrijirii nou-născuților.

Obiectivul general al proiectului este optimizarea actului medical și sporirea gradului de siguranță a nou-născuților prin facilitarea accesului personalului medical la tehnologie de înaltă performanță în activitatea de diagnosticare și derularea procedeelor medicale. Acesta va contribui la modernizarea secției de neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Slatina.

Cofinanțarea proiectului este asigurată printr-un parteneriat între Asociația Culturală Flower Power și Consiliul Județean Olt.

Interviu despre proiectul ”Prima respirație” realizat de Radio Craiova
Shares
Optimized by Optimole