Festivaluri Virtuale de film

În contextul în care pandemia de COVID-19 închide festivalurile de film în toată lumea, You Tube a venit cu ideea de a lansa o platformă digitală de film primăvara aceasta. Împreună cu 20 de parteneri oferă pe streaming conținut gratuit cinefililor din întreaga lume.

We Are One: A Global Film Festival este produs și organizat de către Tribeca Enterprises din New York. Evenimentul găzduit pe YouTube va aduce online conținut de la festivaluri de film, precum Cannes, Toronto, Sundance, Berlin, Tribeca și Veneția.

Organizatorii speră pe această cale să salveze ceea ce se mai poate salva din anul festivalier 2020.

Festivalul online se va derula de pe 29 mai până pe 7 iunie. Va putea fi urmărit pe youtube.com/weareone.

Materialul, cu acces gratuit și fără pauze publicitare, va cuprinde lungmetraje, scurtmetraje, documentare, muzică, comedie și dezbateri.

Pentru moment, organizatorii nu au menționat titlurile ce vor fi proiectate în cadrul festivalului We Are One. Aceștia susțin că un program complet va fi disponibil în săptămânile care urmează.

Spectatorilor li se va propune să facă donații pentru lupta contra Covid-19. În beneficiul Organizației Mondiale a Sănătății și a ONG-urilor locale.

Festivalurile vor avea în continuarea libertatea să își aleagă evenimentele după propriul program.

„We Are One: Un festival de film global îi unește pe organizatori, pe artiști și pe povestitori pentru a oferi filme și bucurie publicului de peste tot”, susține Jane Rosenthal-Tribeca Film Festival.

„Lucrând cu partenerii extraordinari de la festivaluri și cu YouTube sperăm că fiecare va simți culoarea fiecărui festival și va aprecia arta și puterea filmului”.

Acest eveniment de streaming nu este gândit ca un substitut al unui festival adevărat, mai spun organizatorii. 

Shares
%d blogeri au apreciat: