Consumul regulat de ardei iute reduce riscul de deces

Consumul regulat de ardei iute (mai des de patru ori pe săptămână) reduce riscul de deces în urma unui infarct, arată un studiu realizat în Italia și publicat în Journal of the American College of Cardiology.

Potrivit acestui studiu, persoanele care consumă frecvent ardei iute prezintă un risc de deces mai scăzut cu 23 procente față de cele care nu adaugă acest condiment în alimentație.

În urma unei perioade de monitorizare de aproximativ opt ani, cercetătorii au descoperit că în cazul oamenilor care consumau des ardei iute riscul de deces în urm aunui infarct a fost redus cu 40%.

„Cineva poate urma dieta mediteraneeană sănătoasă, iar altcineva poate mânca mai puțin sănătos, însă pentru toți ardeiul iute are un efect protector”, a explicat Marialaura Bonaccio, epidemiolog la institutul IRCCS Neuromed din Pozzilli, Italia, citată de Agerpres. „Ardeiul iute este o componentă fundamentală a culturii noastre gastronomice. (…)

Proprietățile sale benefice, de toate tipurile, au fost asociate de-a lungul secolelelor consumului său”, a afirmat și Licia Iacoviello, directoarea departamentului de epidemiologie și prevenție din cadrul institutului.
Citeşte întreaga ştire: Consumul regulat de ardei iute reduce riscul de deces

Shares
Optimized by Optimole