Ceaiuri care ne scapă de depresie şi ne vindecă inima

În timpul unei situaţii stresante, organismul semnalizează eliberarea unor hormoni de stres. Aceste substanţe chimice declanşează o serie de răspunsuri ale organismului care cresc nivelul energetic: nivelul  glicemiei este mai ridicat, pulsul devine mai rapid şi  tensiunea arterială creşte. 

Specialiştii ne sfătuiesc, în cazul în care stările nu sunt corelate cu alte suferinţe psihice, să apelăm mai întâi la metodele uşoare pentru a ne linişti.

Înainte de a începe un tratament cu oricare dintre ceaiurile anti-stres este indicat un consult la medicul specialist, în special dacă stările de stres şi nervozitate sunt de mult timp şi de lungă durată.

Farmacia verde ne oferă numeroase posiblităţi de a ne linişti. Plantele fiind cunoscute din vechime ca fiind remediile eficiente împotriva stările de tensiune. Este bunecunoscut faptul că astfel de stări conduc la suferinţe care ne pot da peste cap întregul echilibru”, spune Marina Grigore, specialist în apifitoterapie. Specialiştii spun că stresul ne însoţeşte permanent. El derivă din activitatea emoţională, cât şi din activitatea fizică. Este unic şi adaptat fiecărei persoane. “Este atât de particular fiecăruia dintre noi, încât ceea ce unii consideră relaxant, alţii consideră stresant.

Spre exemplu, pentru o persoană aflată într-un post de conducere care este permanent ocupată, o zi de pauză petrecută pe plajă poate părea extrem de frustrantă, neproductivă şi supărătoare. Poate fi debusolat de faptul că nu face nimic. Prea mult stres emoţional poate cauza boli organice, cum ar fi hipertensiunea arterială, ulcer gastroduodenal sau boli cardiac” explică Marina Grigore.

Iată 5 dintre cele mai bune remedii naturale:

Ceaiul de roiniţă tratează depresia cauzată de suprasolicitarea de fiecare zi, îmbunătăţeşte memoria. Este un remediu excelent în nevrozele cardiace, în stări de anxietate, stări depresive, combate insomnia şi migrenele.

Ceaiul de roiniţă scade tensiunea arterială, linişteşte sistemul nervos. Băut fierbinte scade febra şi te linişteşte atunci când eşti răcit, calmează stările tensionate. Combate probleme digestive care sunt asociate cu stresul.

Ceaiul verde este considerat un ceai anti-stres datorită conţinutului de teanină, un compus care calmează nervii. El poate înlocui cafeaua. Este un mod de a da jos kilograme în plus. Te scapă de stres şi detoxifică organismul, dacă se consumă nu mai mult de una două ceşti pe zi. Ceaiul verde conţine cafeină, este recomandat să nu se bea seară, pentru că există riscul să alunge somnul.

Sunătoarea este folosită de mii de ani că şi antidepresiv natural, cu reale calităţi în vindecarea  bolilor nervoase, a stărilor de depresie, indispoziţie şi pesimism.

Ceaiul de sunătoare are efect relaxant asupra psihicului. Reduce anxietatea, stresul. Combate insomnia, băut seară înainte de culcare face somnul liniştit şi odihnitor. El combate depresia, este eficient în perioadele foarte solicitante, induce optimism, vioiciune şi un tonus pozitiv.

Ceaiul de tei este un remediu natural pentru stres şi insomnia. Florile parfumate sunt printre cele mai cunoscute leacuri naturale cu efect calmant şi liniştitor. Băut seara înainte de culcare, ceaiul de tei este relaxant, calmant, uşor sedativ, liniştitor,  parfumat, alungă insomnia, este apreciat că o băutură magică, ideală pentru un somn liniştit şi odihnitor.

Ceaiul de păducel linişteşte şi vindecă inima. Aceste flori albe sunt apreciate ca fiind cel mai puternic medicament în tratarea bolilor de inima şi a bolilor cardio-vasculare. Ceaiul din flori de păducel este liniştitor, combate insomnia, anxietatea, stresul, stările de emotivitate excesivă. Este benefic pentru persoanele care suferă de atacuri de panică şi tristeţe.

E recomandat în special persoanelor care acuză simptome cardio-vasculare, pentru că dilată vasele de sânge, scade tensiunea arterială şi întăreşte inima.

Shares
Optimized by Optimole