Beneficiile ceaiului verde

​Efect antioxidant – datorită conținutului bogat de polifenoli, ceaiul verde ajută la reducerea stresului oxidativ și a radicalilor liberi care au efecte negative asupra sănătății organismului. Totodată, ceaiul verde este ideal în curele de detoxifiere și slăbire.
Participă la creșterea ratei de metabolizare a organismului – unele studii au arătat că ceaiul verde favorizează arderea grăsimilor și ajută la menținerea unei greutăți optime.

Protejarea sistemului cardiovascular


Protejarea sistemului cardiovascular – compusii din ceaiul verde, în special catechină, protejează sistemul cardiovascular și scade riscul de apariție a bolilor de inimă.
Contribuie la reducerea nivelului de colesterol „rău” LDL – consumul de ceai verde, că băutura sau sub formă de supliment alimentar cu extract de ceai verde, ajută la reglarea nivelului de colesterol. Mai exact, scade nivelul de colesterol „rău” sau colesterol LDL din sânge, dar și nivelul trigliceridelor.

Scăderea riscului de apariție a diabetului de tip 2

Scăderea riscului de apariție a diabetului de tip 2 – studiile au arătat că ceaiul verde poate îmbunătăți sensibilitatea la insulină și reduce nivelul de glucoză din sânge.

​Îmbunătățirea funcțiilor cerebrale


​Îmbunătățirea funcțiilor cerebrale – un studiu publicat de revista Psychopharmacology în anul 2014, a arătat că ceaiul verde îmbunătățește funcțiile cognitive ale creierului, în special capacitatea de memorare, atenția sporită și viteza de reacție.

Ameliorarea unor boli de piele


Ameliorarea unor boli de piele – ceaiul verde are proprietăți antiinflamatorii și anticarcinogenice și poate ajuta la ameliorarea unor boli de piele, printre care psoriazis sau dermatita.

Îmbunătățirea sănătății dentare


Îmbunătățirea sănătății dentare – catechinele care se găsesc în ceaiul verde ajută la menținerea sănătății dentare. Mai exact, inhibă dezvoltarea bacteriei Streptococcus mutans și scade riscul de apariție a cariilor sau căderea dinților. În plus, ceaiul verde poate reduce respirația urât mirositoare.


Ceaiul verde te poate ajuta să scapi de părul gras. Acesta reduce producția de uleiuri naturale și hrănește totodată pielea capului. Sigur ai observat că multe șampoane conțin extract de ceai verde – de ce să nu folosești ceaiul verde în formă naturală? Tot ce trebuie să faci e să pregătești o infuzie foarte concentrată de ceai verde, cu care să îți clătești părul după fiecare spălare. După primele 2-3 spălări, vei observa deja rezultatele.

%d blogeri au apreciat: