Ceaiul de norocel-leac natural anti-cancer

DESPRE PLANTĂ

Norocelul – SEDUM TELEPHIUM -, este o plantă erbacee, crește în flora spontană din toata Europa și Asia în zonele cu climă temperată, dar este și o plantă ornamentală de gradină, popular se mai numește – iarba zmeului, iarba de urechi, iarba grasă, verzișoara, urechelnița, la noi crește în zona spontană în zonele de deal, și în zonele subalpine pe pajiști, este o plantă foarte rezistentă la secetă, este verde o mare perioada din timpul anului -verzișoara-, are tulpina erectă, înaltă până la 80 de cm, frunzele sunt alterne, cu nervuri bine reliefate, cărnoase, florile sunt mici, grupate în buchete în vârful tulpinii și sunt colorate într-o nuanță superbă de roz. Este o plantă cunoscută și folosită în medicina populară, din timpuri vechi, frunzele erau întrebuințate la vindecarea unor boli infecțioase, la cicatrizarea rănilor, pentru diaree și dizenterie, și în boli pulmonare.

PRINCIPII ACTIVE, PROPRIETĂȚI

În scopuri medicinale se folosește întreaga plantă, bogată în vitamine A, E, C, grupul vitaminic B – B1, B2, B3, B5 -, acizi grași Omega 3, ulei volatil, flavonoide, taninuri, clorofilă, alcaloizi, mucilagii, săruri minerale, însă cele mai puternice capacități vindecătoare le are rădăcina plantei – este vitaminizată,- astringentă, are efecte – antiinflamatoare,- antimicrobiene,- hemostatice,- citostatice,- antitumorale,- depurative,- decongestive,- cicatrizante,- emoliente.

Norocelul este considerată o plantă anti-cancerigenă, cu care se poate vindeca cancerul cu diferite localizări, datorită capacităților citostatice prin care anihilează acțiunea bacteriilor și a virușilor, inhibă tumorile și inflamațiile și are o puternică acțiune imunostimulatoare, grație polizaharidelor din conținut.

PREPARATE, RECOMANDĂRI

Preparatele din norocel infuzia, decoctul, tinctura, maceratul se utilizează,

  • intern pentru a trata diferite forme de cancer, pareze, paralizia nervilor periferici, hemoroizi,
  • extern – combate bătăturile, în arsuri, răni, reumatism, hemoroizi, căderea părului, – sub formă de  băi și spălături locale, comprese cu infuzie sau decoct, tinctura.

Infuzia de norocel – 3 linguri de plantă uscată și mărunțită se fierbe cinci minute, într-un litru de apă, se filtrează – extern sub formă de spălături și comprese – stimulează creșterea părului, pentru tratarea hemoragiilor și a hemoroizilor, arsurilor, rănilor.

Infuzie din pulbere de rădăcină de norocel, – inhibă creșterea tumorilor canceroase -.

Decoct de norocel – 200 g plantă uscată și mărunțită se fierbe cinci minute în 5 litri de apă, se filtrează și se adaugă în apa de baie, se lasă în repaus timp de 30 minute, baia se face zilnic.

Macerat din frunze de norocel – frunze uscate și mărunțite se lasă la macerat trei zile, în 100 ml oțet  alimentar, se aplică pe bătături în fiecare zi, până la dispariția totală a bătăturii.

Frunzele proaspete aplicate sub formă de cataplasme stimulează circulația periferică, sunt eficiente în pareze, paralizii ale nervilor periferici, dezinfectează și cicatrizează rănile și arsurile.

Tinctura din rădăcină de norocel  – rădăcina de norocel, se lasă la macerat două săptămâni în alcool alimentar de 60 grade, rădăcina se mărunțește și se așează într-un recipient de sticlă, alcoolul trebuie să acopere rădăcina, se închide etanș și se agită zilnic, se ia câte o linguriță înainte de mesele principale, este eficientă pentru orice tip de cancer.

Shares
Optimized by Optimole