Cele mai bune ceaiuri pentru slăbit, pe care merită să le încerci

Perfect pentru a calma durerile de gât, pentru a ne încălzi într-o seară mai rece sau pentru a ne energiza dimineața, ceaiul mai are o caracteristică importantă.

Există anumite tipuri de ceai care ne pot ajuta să scăpăm de kilogramele în plus. Și îți și spunem care sunt cele mai bune ceaiuri pentru slăbit!

Trebuie să recunoaștem! Suntem întotdeauna interesate de metode și formule noi, ce ne-ar putea ajuta să slăbim și să ne bucurăm, în sfârșit, de silueta dorită! Ceaiul, băutura ce poate fi găsită în majoritatea bucătăriilor, se numără printre aceste formule, multe dintre ele la îndemâna noastră!

Acesta are efect calmant, nu deține calorii sau aditivi în compoziția sa și reușește să minimizeze efectelor „păcatelor” culinare de care ne facem toate vinovate. În plus, ceaiul ne poate proteja de instalarea anumitor afecțiuni și grăbește procesul de eliminare a kilogramelor în plus, atât de supărătoare.

Însă, nu toate tipurile de ceai au capacitatea de a te ajuta să slăbești, de aceea este important să te informezi, înainte de a apela la această metodă!

Ți-am pregătit un top al celor mai potrivite ceaiuri pentru slăbit, pentru ca acest proces să fie cât mai ușor pentru tine.

Ceaiul verde

Cu siguranță, ai auzit și tu despre proprietățile benefice ale ceaiului verde, care este foarte bogat în antioxidanți și are un conținut de patru ori mai mic de cofeină, în comparație cu o altă băutură populară, precum cafeaua.

Acest tip de ceai stimulează metabolismul să funcționeze într-un ritm mai rapid, datorită unui component numit catehină, care luptă împotriva țesutului adipos de pe abdomen. Conform rezultatelor unui studiu recent, ceaiul verde, consumat înainte de un antrenament, ne poate ajuta să slăbim mai repede. Astfel, nu ezita să consumi câte 3-4 căni cu acest ceai pentru slăbit, în fiecare zi! Iar dacă faci și mișcare, cu atât mai bine!

Ceaiul de Mentă

Un ceai care ne place nu doar datorită aromei minunat de proaspate, ceaiul de mentă este un aliat de încredere în lupta cu kilogramele în plus. Ce face din această băutură un excelent ceai pentru slăbit este faptul că mirosul de mentă ne blochează senzația de foame.

Așadar, orice poftă culinară poate fi „flancată” cu o cană cu ceai de mentă! Un studiu a demonstrat că persoanele care au mirosit mentă la fiecare două ore au reușit să slăbească aproximativ 2,5 kilograme pe lună. În plus, ceaiul de mentă are grijă și de sistemul tău digestiv, ajutându-l să funcționeze mai bine.

Ceaiul Rooibos sau ceaiul roșu

Preparat din frunzele unei plante ce crește exclusiv într-o regiune din Africa de Sud, ceaiul rooibos, cunoscut drept ceaiul roșu, nu conține cofeină, are un conținut insignificant de calorii și un gust natural dulce, ceea ce îl transformă într-un înlocuitor excelent pentru băuturile carbogazoase.

Ceaiul roșu este un ceai excelent pentru slăbit deoarece reușește să influențeze comportamentul hormonilor de stres, cei care sunt de vină pentru declanșarea senzației de foame și pentru stocarea grăsimii. De asemenea, antioxidanții din compoziție (aspalathin și nothogin) ajută metabolismul glucozei din sânge, evitând astfel ridicarea sau scăderea bruscă a glucozei, fapt ce induce senzația acută de foame.

Ceaiul Alb

Ceaiul alb este preparat din aceeași plantă ca și ceaiul verde sau ceaiul negru, în acest caz fiind folosite frunzele tinere ale plantei. Ceaiul alb deține numeroase proprietăți benefice.

Acesta conține de trei ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde, astfel această băutură are puterea miraculoasă de a accelera lipoza, sau procesul de asimilare al grăsimilor, și de a bloca intenția organismului de a stoca grăsimi, în același timp. Dacă ești în căutarea ceaiului perfect pentru slăbit, acesta este, cu siguranță, o alegere inspirată!

Shares
Optimized by Optimole