6 moduri în care apa te poate ajuta să pierzi în greutate

Acest element formează aproximativ 70% din organismul uman și este vital pentru a supraviețui. Apa poate fi considerată, cu ușurință, elixirul vieții și al sănătății.

Însă, pe lângă toate efectele pozitive asupra stării noastre de sănătate, apa mai reușește și să ne mențină suple, prin următoarele modalități.

1. Apa reduce senzația de foame!

Conform unui studiu efectuat în 2020, persoanele care beau cu un pahar, sau două cu apă mai mult decât restul, au tendința de a consuma mai puține caloriiCei care au băut un pahar cu apă înainte de masă au reușit să consume cu 90 de calorii mai puțin. Acest lucru se datorează faptului că cei care beau mai multă apă, reușesc să se sature mai repede și să mănânce mai puțin. În plus, uneori senzația acută de foame nu este nimic altceva decât sete, ce nu poate fi identificată de către organism. Câteva pahare cu apă vor calma această senzație!

2. Apa menține un nivel potrivit al colesterolului

Deshidratarea are drept una dintre consecințe un nivel mai mare de colesterol în sângedeoarece organismul simte nevoia să producă mai mult din aceste grăsimi, pentru a menține flexibilitatea vaselor de sânge și pentru a încerca se evite o mai mare pierdere a cantității de apă din organism. Astfel, este necesar să ne hrănim organismul cu apă, pentru a evita ca acesta să pună în funcțiune mecanismele de supraviețuire, ce pot cauza și daune propriului corp.

3. Apa îți tonifiază mușchii!

Apa este nutrientul vital pentru a facilita menținerea sănătății, creșterea și dezvoltarea unui organism. Pentru cei care își doresc să își tonifieze mușchii, apa este extrem de importantă. Fără aceasta, mușchii sunt lipsiți de electroliți, ce ajută nervii să se contracte. Fără electroliți, mușchii tăi nu se vor putea contracta la capacitatea dorită, fiind lipsiți de forță, iar tu vei munci în zadar. Așadar, înainte de a intra în sala de forță, nu uita să bei apă!

4. Apa facilitează digestia!

Pentru ca procesul de digestie să se desfășoare așa cum ar trebui, apa nu ar trebui să lipsească sub nicio formă din organism. Dacă acest element lipsește, te vei simți umflată, obosită și constipată.

5. Apa îți menține pielea luminoasă!

Pielea este formată dintr-un conținut ridicat de apă, iar atunci când organismul este deshidratat aceasta poate părea ternă și lipsită de elasticitate. Liniile fine de expresie și ridurile ar putea părea mai pronunțate în astfel de situații, însă nu te aștepta ca hidratarea în exces să le elimine definitiv de pe fața ta.

6. Apa elimină toxinele din organism!

Atunci când consumi suficientă apă, toxinele sunt eliminate în mod liber prin intermediul fluidelor corpului. Dacă organismul nu primește suficientă apă, misiunea rinichilor de a curăța organismul este mai dificilă, iar tu ai putea fi expusă formării pietrelor la rinichi.

Shares
Optimized by Optimole