Trucuri pentru a mânca mai puțin pe durata zilei

Menținerea unei greutăți optime este rezultatul unei alimentații corespunzătoare și a exercițiilor fizice făcute regulat. A mânca corespunzător nu înseamnă a consuma doar alimente sănătoase, depinde și de cantitate.

A controla cât mănânci face parte dintr-un regim sănătos de viață. Aceste mici trucuri te vor ajuta să mănânci mai puțin pe toată durata zilei.

Ia micul dejun

Nu degeaba se spune că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Dacă vei renunța la micul dejun, până la prânz vei fi tentată să consumi orice aliment, indiferent de valoarea sa nutrițională. A sări peste micul dejun duce, de obicei, la o zi în care vei ronțăi tot feul de snacks-uri. Chiar dacă alegi doar un iaurt, nu uita cât este de important micul dejun.

Consumă proteine

Proteinele au menirea de a ține la distanță pofta de mâncare. Nu trebuie să fie neapărat carne, poți consuma brânză, ouă, nuci sau alte surse care să îți asigure necesarul de proteine.

Propune-ți să renunți la snacks-uri

A mânca mai puțin ține de voință. Propune-ți să mănânci mai puțin sau chiar să renunți la snacks-uri. Încearcă să păstrezi patru ore între mese. Pentru momentele în care chiar simți nevoia acută de a ronțăi ceva cel mai bine este să mănânci un măr.

Bea apă

Dacă vrei să mănânci mai puțin, bea mai multă apă. Trebuie să ai mereu la îndemână o sticlă de apă pentru a-ți menține nivelul optim de hidratare. De multe ori, atunci când simțim că ne este foame, de fapt este doar nevoia de a bea apă. Ai putea să interpretezi greșit semnalele pe care ți le dă corpul. Încearcă, înainte de a mânca snacks-uri, să bei un pahar de apă. S-ar putea să îți dai seama că nu mai ai nevoie să mănânci ceva.

Evită să te plictisești

Plictiseala este cel mai mare inamic atunci când vine vorba de dietă. Vei consuma diverse alimente fără ca măcar să îți dai seama. Nu păstra la îndemână diverse alimente care s-ar putea să te tenteze.

Amintește-ți că nu vei muri de foame

Chiar dacă nu poți să îi refuzi corpului tău „combustibilul” de care are nevoie pentru a funcționa corespunzător, nu vrei nici să îi dai mai mult decât are nevoie. Nu te grăbi să mănânci doar pentru că simți că îți este puțin foame. Spune-ți că nu vei muri de foame dacă nu mănânci ceva chiar în acel moment. De obicei, nu ai nevoie cu adevărat de atâta mâncare pe cât consumi.

Shares
Optimized by Optimole
%d blogeri au apreciat: