Alimente bogate în calciu

Ni s-a spus în repetate rânduri cât de benefic este consumul de lapte pentru starea noastră de sănătate în special datorită aportului de calciu pe care îl aduce și pentru că se numără printre acele alimente bogate în calciu de consumat des.


Într-adevăr, calciul este vital pentru o stare bună de sănătate, este cheia pentru oase puternice, previne apariția osteoporozei și ajută la funcționarea optimă a întregului organism.
Însă, în afară de lapte, există multe alte alimente bogate în calciu pe care le putem consuma pentru a avea un nivel optim de calciu în organism. Iată care sunt acestea.


Tofu


Poate nu știai, dar cantitatea zilnică recomandată de calciu este de 1000 mg. Ceea ce nu pare atât de mult dacă vei consuma regulat tofu. Mai exact, o bucată medie de tofu conține 1,624 mg. de calciu și este ușor de integrat în dieta ta, indiferent dacă o adaugi la un smoothie sau îl consumi prăjit.


Smochine


Ai nevoie de o gustare sănătoasă? Incearcă smochinele! O cană de smochine uscate conține 241 mg. de calciu, însă reprezintă și o doză sănătoasă de magneziu și fier.


Anghinare


Este nevoie doar de o singură bucată de anghinare pentru a-i oferi corpului tău 71 mg. de calciu. O poți găti ca pe un sos pentru diverse preparate alimentare și gustul său va fi cu siguranță și pe placul celor mai pretențioși invitați.


Amaranth


Acest tip de cereale este foarte bogat în proteine și vitamine. În plus, o singură cană de Amaranth conține 116 mg. de calciu, ceea ce reprezintă una dintre cele mai sănătoase modalități în care poți integra carbohidrații în dieta ta.


Fasole neagră


Cu atâtea beneficii pe care le are pentru sănătatea noastră, fasolea neagră ar trebui să se regăsească constant pe lista ta de alimente. O singură cană de fasole neagră conține 294 mg. de calciu, dar și 29 de grame de fibre și 39 de grame de proteine.


Kale


Adaugă o cană de Kale în sucul natural de legume și fructe pe care ar trebui să ți-l prepari în fiecare dimineață și automat vei obține 101 mg. de calciu. Pentru a optimiza absorbția de calciu, specialiștii recomandă să adaugi un pic de vitamina C (precum suc de lămâie).


Broccoli


Toată lumea crede, în mod eronat, că nimic nu poate contribui la creșterea nivelului de calciu din organism mai mult decât laptele. Ei bine, atunci ar trebui să faci cunoștință cu broccoli. O bucată medie de broccoli conține 300 mg., adică la fel de mult precum o cană de lapte.


Migdale


Migdalele reprezintă una dintre cele mai bune surse de calciu pe care le avem la dispoziție. O cană de migdale conține 378 mg., ceea ce înseamnă că ai la dispoziție o gustare sănătoasă care va aduce organismului și un plus de 30 de grame de proteine.


Semințele de chia


Semințele de chia sunt micuțe, însă atât de puternice și de hrănitoare. Într-o jumătate de cană de semințe de chia vei găsi 631 mg. de calciu. Le poți adăuga într-un smoothie pe care ți-l prepari dimineața sau, de ce nu, pregătește-ți o delicioasă budincă.


Bok Choy


Data viitoare când mai ai ocazia să îți achiziționezi această legumă de origine asiatică, nu mai sta mult pe gânduri. O singură bucată conține 882 mg. de calciu, ceea ce o transformă într-una dintre cele mai bune surse de calciu existente .
​​

Shares
Optimized by Optimole