Conopidă la tigaie cu chorizo și migdale

Rețeta zilei este Conopidă la tigaie cu chorizo și migdale.

1 conopidă mică
1/2 ceapă
1 cățel mare de usturoi
50 gr chorizo (picant)
30 gr migdale
1 lingură unt
1/4 linguriță chimion măcinat
1/4 linguriță boia afumată (spaniola)
1 lingură suc de lămâie
câteva fire de pătrunjel
sare, piper negru

Portii: 2

Mod de preparare

  1. Se desface conopidă buchețele (să aveți cam 400 gr) și fiecare buchețel se taie felii, așa mi se pare că se sotează mai repede. Dacă sunt bucățele care se sfărmă la tăiere, e ok, puneți-le și pe ele în tigaie, se vor carameliza pe fundul tigăii și vor fi cele mai bune.
  2. Într-o tigaie/cratiță largă se adaugă chorizo și se prăjește la foc mic, doar până-și lasă grăsimea. Dacă vedeți că nu lasă suficientă grăsime să acopere fundul cratiței, ajutați cu puțin ulei. Scoateți chorizo într-un bol.
  3. În grăsimea lăsată adăugați ceapa și sotați 1 minut.
  4. Adăugați conopida, presărați cu sare și piper negru și amestecați timp de 1 minut, conopida să devină roz de la grăsimea lăsată de chorizo. Adăugați 1 lingură de apă și imediat puneți capacul. Lăsați să se facă conopida la foc mediu spre mic timp de 10 minute, amestecând la jumătatea timpului.
  5. Luați capacul și adăugați untul, usturoiul strivit, chimionul și boiaua. Amestecați bine. Puneți capacul și lăsați conopida să se facă în continuare încă 5 minute. Când expiră timpul verificați dacă conopida e rumenă pe alocuri. Dacă arată mai mult înăbușită, dați focul mai mare și sotați câteva minute amestecând mereu până conopida se rumenește foarte ușor pe la capete.
  6. Tocați migdalele mărunt cu cuțitul și prăjiți-le într-o tigaie fără grăsime. Condimentați-le cu sare, piper și boia afumată.
  7. Trageți tigaia de pe foc și adăugați migdalele, chorizo rumenit, pătrunjel tocat și suc de lămâie. Amestecați. Serviți imediat.

Shares
Optimized by Optimole