Alimente care combat astenia de primăvară

Fie că este vorba de o noapte de nesomn sau un program încărcat, în anumite zile se pare că nu aveți deloc energie. Înainte de a apela la o ceașcă de cafea sau alte băuturi energizante, încercați alte strategii mai sănătoase de a evita lipsa energiei, cauzate de astenia de primăvară.


Următoarele alimente vă pot ajuta să aveți un nivel ridicat de energie, contribuind în același timp la menținerea sănătății generale, prin conținutul lor de substanțe nutritive.

​Cum puteți înlătura astenia de primăvară cu ajutorul alimentelor


– Semințe de dovleac

Dacă vă simțiți epuizați după un antrenament de numai 30 de minute, este posibil să aveți un deficit de magneziu. În cadrul unui studiu, cercetătorii au restricționat acest mineral din dieta subiecților (femei cu vârste cuprinse între 47 și 75 de ani). Ei au descoperit că cei care au valori mai scăzute de magneziu în organism au nevoie de mai mult oxigen în timpul activităților fizice. Pentru a se evita acest lucru, includeți cel puțin 1/4 ceașcă de semințe de dovleac în dieta zilnică pentru a beneficia de un nivel optim de energie.


– Cereale integrale

Carbohidrații care se găsesc în cerealele integrale sunt cei care luptă cu astenia. Cu toate că majoritatea persoanelor se feresc să includă carbohidrați în dieta lor, adevărul este ca aceștia sunt esențiali pentru creșterea nivelului de energie din organism. Pentru că energia dumneavoastră să atingă cote ridicate, alegeți carbohidrați complecși din biscuiți de cereale integrale sau fulgi de ovăz, în schimbul carbohidraților rafinați.


Organismul digeră lent carbohidrații complecși, menținând în limite normale valorile zahărului în sânge și o stare bună de spirit. În plus, un castron de fulgi de ovăz are un conținut redus de calorii.

– Nuci

Nucile sunt bogate în acizi grași Omega 3. Nu numai că acestea sunt grăsimi sănătoase pentru organism, dar și contracarează oboseală și ameliorează simptomele de depresie ușoară. Măriți aportul zilnic de Omega 3 cu o porție de 1/4 ceașcă de nuci (care conține aproximativ 190 de calorii).


– Ciocolată neagră

Dacă aveți de gând să tratați astenia de primăvară cu dulciuri, alegeți inteligent. În cadrul unui studiu, cercetătorii au oferit unor pacienți cu sindromul oboselii cronice, aproximativ 45 de grame de ciocolată neagră, în fiecare zi, timp de 2 luni. Subiecții au raportat o creștere semnificativă a energiei. Oamenii de știință sugerează că polifenolii din ciocolată neagră încurajează producția de serotonina din creier, substanțe chimice care îmbunătățesc starea de spirit și reduc starea de oboseală.


– Ceai

Cofeina dintr-o ceașcă de cafea pare alegerea mai gustoasă, dimineață, dar o ceașcă de ceai verde, de exemplu, conține ingrediente importante în combaterea asteniei printre care și L-teanina. Atunci când este combinat cu cafeina, acest aminoacid îmbunătătește funcția cognitivă mai eficient decât cofeina simplă. 3 cesti de ceai pot îmbunătăți vigilența, memoria și timpul de reacție, în timp ce reduc oboseala.


– Pepene verde

O altă cauză posibilă a asteniei poate fi deshidratarea. Pepenele verde este o sursă bogată de apă și electoliți care ajută la menținerea hidratării. În plus, acest fruct este bogat în elemente care luptă împotriva asteniei, cum ar fi potasiul, vitamina C, licopenul și fierul.

Shares
Optimized by Optimole