Femtech – aplicațiile prin care femeile pot avea grijă de sănătatea lor

Suntem în permanență la curent cu inovațiile care apar în tehnologie, iar acum a apărut o nouă metodă pentru ca femeile să aibă grijă de sănătatea lor folosindu-te de diferite platforme online.

Sănătatea femeilor este un subiect tot mai des adus în atenție, de la sănătate sexuală, sarcină, menopauză, iar în acest sens apar noi metode prin care noi, femeile, puteam avea grijă de noi având la dispoziție platformele online.

Pe 18 octombrie a fost Ziua Mondială a Menopauzei, zi desemnată de către Societatea Internațională pentru Menopauză, în colaborare cu Organizația Mondială a Sănătății. Această zi ne face pe noi, femeile, să fim mult mai conștiente de cât de important este să ne prezentăm la medic și să aflăm încă din timp care sunt eventualele probleme cu care ne confruntăm.

În acest sens, a apărut femtech (Female Technology), o serie de platforme și aplicații de sănătate digitală care permit identificarea la timp a stării de sănătate a femeilor, oferind în același timp și sfaturi cu privire la schimbările în stilul lor de viață, dar și consultații online.

Astfel că, există o serie de aplicații care oferă femeilor un astfel de program de susținere, printre care Genneve, Rory, Lisa Health și Menopause.ai.

Platforme
Genneve

Genneve este prima platformă online de acest tip și a fost lansată chiar la începutul acestui an. Această platformă le ajută pe femei să își monitorizeze menopauza, dar și să aibă parte de consultări video cu persoane specializate. Cheltuielile sunt suportate de către fiecare femeie, iar o consultație la medic costă 65 de dolari, iar pentru o asistentă medicală ar trebui să plătești 45 de dolari. Genneve le oferă femeilor și sfaturi cu privire la stilul de viață, recomandări pe baza nevoilor lor.

Rory

Rory este o altă platformă online. Medicii care oferă sfaturi pe această platformă o fac în urma specificaților oferite de fiecare utilizatoare. Ei pot prescrie medicamente pentru mai multe afecțiuni, printre care bufeuri, uscăciune vaginală, probleme cu somnul.

Lisa Health

Lisa Health este un start-up ce sprijină femeile care se apropie de menopauză, oferindu-le informații cu privire la acest lucru. Inițial, femeile scriu care este starea lor de sănătate actuală, iar ulterior le vor fi furnizate și informații despre menopauză. Această platformă are un rol de informare și conștientizare în rândul femeilor cu privire la cât de important este să ne acordăm atenție sănătății noastre și să gestionăm încă din timp problemele.

Menopause.ai este o altă platformă care oferă soluții personalizate pentru femeile aflate la menopauză.

Acest nou tip de tehnologii ar trebui să ne demonstreze faptul că ele vin în ajutorul femeilor și le oferă sfaturi și recomandări venite în mod direct de la doctori, într-un mod simplu și eficient.

Shares
%d blogeri au apreciat: