Sfaturi practice, dacă ții o dietă și lucrezi la birou

Majoritatea dintre noi are joburi de birou și duce o viață sedentară, de aceea e foarte greu să ne păstrăm o greutate constantă.


Petrecem, în medie, opt ore pe zi stând pe scaun, iar dacă nu ținem cont de câteva secrete, putem pierde ușor lupta cu kilogramele.

Nutriționiștii au observat că cei care au un loc de muncă de birou sunt mai predispuși la obezitate și accidente vasculare, dar asta nu înseamnă că ești unul dintre viitorii pacienți.

Asta, bineînțeles, dacă vei ține cont de sfaturile de mai jos.


Ridică-te de câte ori ai ocazia sau lucrează, alternativ, din picioare și din șezut. E foarte important să nu rămâi țintuit opt ore pe scaunul de birou, ci să faci din oră în oră puțină mișcare.

Desigur, nu trebuie să îți aduci izoprenul și să te apuci de pilates în birou, pentru că vei speria colegii.

În schimb, te poți oferi să mergi până la magazin pentru alții sau poți alege să-ți petreci jumătate din pauza de masă plimbându-te în apropierea clădirii unde lucrezi.

Astfel, îți vei crește nivelul energiei, vei accelera metabolismul și îți vei dezmorți mușchii și oasele. ​Nu mai bea sucuri, băuturi energizante sau cafea de la tonomate.

Rezervă-ți câteva minute dimineața și stoarce câteva fructe proaspete sau pregătește o cafea, pe care să le iei cu tine la birou.

În felul acesta, vei evita să consumi mai mult zahăr decât doza zilnică de care ai nevoie, pentru o alimentație sănătoasă, și vei reduce numărul caloriilor.

Dinții, inima și sistemul tău digestiv îți vor mulțumi că nu mai ai în meniu sucuri din comerț.


Nu mai cumpăra mâncare de la aparate. Sandwichurile care rezistă atât de multe zile e puțin probabil să aibă și ceva hrănitor, în afară de E-uri și zahăr, de care suntem siguri că sunt pline.

În locul hranei ambalate, alege să comanzi mâncare proaspătă la birou.

Poți alege o ciorbă și felul doi sau o porție de mâncare hrănitoare, de la restaurantul tău preferat. Multe dintre acestea au, la orele prânzului, oferte speciale de meniul zilei, deci ai de unde să alegi.


Sari peste desert. Dacă simți nevoia să mănânci ceva dulce, nu îți opri privirea asupra bolului cu bomboane, raftului cu biscuiti sau ciocolatei colegului.

Alege întotdeauna fructe, în defavoarea dulciurilor, sau puțin unt de arahide.


Fă mai multă mișcare. Du-te cu bicicleta la birou sau mergi pe jos, în loc să te urci în vreun mijloc de transport în comun.

Te vei simți mai energizat și vei fi gata de o nouă zi de muncă, dacă faci puțină mișcare înainte.

Uită de lift și urcă pe scari, ca să îți menții tonusul. Îți vei întări mușchii picioarelor și îți vei îmbunătăți sistemul cardiovascular.


Nu uita să bei apă, ca să îți menții metabolismul la un nivel de funcționare rapid.

Ține cont și de oxigenarea creierului, pe care trebuie să o faci cât de des poți, cu pauze de câte cinci-zece minute, în care să te destinzi, trăgând adânc aer în piept, cu privirea la un punct destul de îndepărtat, ca să îți relaxezi și ochii.

Shares
Optimized by Optimole
%d blogeri au apreciat: