Motive pentru care șampania este bună pentru sănătatea ta

Da, ai citit bine, șampania este bună pentru sănătatea ta. Ce înseamnă asta? Că te poți răsfăța cu un pahar de șampanie, fără să ai neapărat un motiv!
Știm că în general alcoolul poate îngrășa.

Ei bine, da, acest lucru este adevărat, însă acesta poate avea și câteva beneficii, mai ales dacă vorbim despre șampanie.

Această băutură efervescentă pe care cu siguranță o bei cu plăcere pentru a sărbători un moment fericit poate fi chiar foarte bună pentru tine. Iată principalele motive pentru care șampania este bună pentru sănătatea ta.


1. Are puține calorii


Așa cum am precizat deja, alcoolul îngrașă, însă în timp ce un pahar de vin, indiferent că este roșu sau alb, poate avea între 135 și 200 de calorii, un pahar de șampanie are aproximativ 95.

În plus, dacă alegi o variantă cu mai puțin zahăr (da, există așa ceva chiar și când vine vorba de șampanie), numărul caloriilor unui pahar de șampanie ar putea scădea la 65.

Așadar, nu îți face griji în privința siluetei din cauza acestei mici plăceri ocazionale.

​ ​2. Previne demența și pierderea memoriei


Potrivit mai multor cercetări, două pahare de șampanie consumate într-o săptămână pot îmbunătăți sănătatea creierului. Studiul realizat pe șoareci a demonstrat că șampania i-a ajutat pe aceștia să găsească mai ușor ieșirea dintr-un labirint.

Desigur, asta nu înseamnă că este indicat să bei șampanie foarte des, însă un consum moderat va ține la distanță problemele legate de pierderea memoriei, adică nu va trebui să îți faci griji că vei uita lucruri, deși ești încă tânără.


3. Este o băutură sănătoasă și pentru inimă


Șampania este la fel de bună pentru inima precum vinul roșu. Două pahare pe săptămână ajută circulația sângelui, reducând în acest fel riscul apariției bolilor cardiovasculare și a infarctului. Având în vedere câte beneficii are, de ce nu ai bea mai des șampanie?


4. Este bună pentru piele


Nu, nu trebuie să te speli cu șampanie pe față, însă datorită ingredientelor, ar putea reprezenta o formă de detoxifiere.

Evident, nu trebuie să bei doar șampanie, însă în locul unui cocktail colorat, alege un pahar de șampanie. Datorită antioxidanților, dar și ai acizilor, ajută pielea să scape de toxine.

Este bună mai ales în cazul persoanelor care au un ten gras. Așadar, data viitoare când mergi la o petrecere și nu știi ce să comanzi, alege cu încredere șampania.


5. Te-ar putea face să ai un consum moderat de alcool


Da, poate suna ciudat, însă știi sigur că un pahar de șampanie nu poate fi băut foarte ușor, fiind o băutură efervescentă.

Alege șampania în locul unei alte băuturi pe care probabil o vei bea mult mai ușor (de exemplu acele cocktailuri foarte dulci, care au și foarte multe calorii).


Acum nu trebuie să ai un motiv special pentru a bea șampanie, pur și simplu ești atentă la sănătatea ta, nu?

Shares
%d blogeri au apreciat: