Momente în care ar trebui să eviți să consumi apă

De regulă, nu avem cum să greșim atunci când vorbim de apă.


Ne menține hidratate, ne ajută să evităm supraalimentarea și chiar să ardem calorii, dar, de asemenea, ca și în cazul altor obiceiuri ce țin de sănătate, mult nu înseamnă neapărat eficient.


Vă vine să credeți sau nu, sunt dați când apă ar trebui lăsată deoparte!

Când deja ai consumat destul.


Sunt foarte rare cazurile în care, atunci când consumul de apă este foarte mare, sănătatea poate avea de suferit. Nivelul de sodiu poate scădea și poți dezvolta hiponatremie.

De exemplu, sportivii de anduranță au obiceiul de a consuma apă chiar și în timpul maratoanelor, lucru total greșit, sfârșind prin vărsături, convulsii chiar și moarte.

Când servești o masă destul de îmbelșugată.


Un mod foarte simplu de a scapă de calorii este să bei un pahar de apă înainte de fiecare masă și astfel vei mânca mult mai puțin într-un mod natural. În același timp, consumul de apă, într-o cantitate mare, înainte sau în timpul mesei, îți poate provoca un mare disconfort.

Când urmezi un program de fitness intens și pe o perioadă mai lungă de timp.


Atunci când transpirăm, eliminăm potasiu, sodiu și electroliți (substanțe minerale din organism).


Dacă transpiri destul de mult, vei avea nevoie să înlocuiești acei nutrienți care nu se găsesc în apă plată pe care o consumi. Îi poți lua mai bine din apa de cocos pentru că este bogată în potasiu, magneziu, sodiu și vitamina C.

Când apa este îndulcită.


Știm, nimănui nu-i place să bea în mod regulat apă plată, când la tot pasul găsim, apa care conține diferite arome, și sunt îmbuteliate în sticle plăcute vederii.


Multe studii au demonstrat că aceste arome ne pot face mai mult rău decât bine, sporesc pofta de mâncare și creșterea în greutate.

Ai putea încerca să adaugi chiar tu o aromă mult mai sănătoasă apei tale, folosind lămâi, castravete, pepene roșu, și chiar ierburi.

Shares
Optimized by Optimole