Studii recente în domeniul  oftalmologic

Iată câteva dintre cele mai recente studii din domeniul oftalmologic și ce pot însemna ele pentru sănătatea ochilor noștri, în prezent și în viitor: 


1. Protecția ochilor împotriva razelor UV


Un studiu realizat în SUA ne arată că efectele negative asupra sănătății ale razelor UV sunt mai bine înțelese de publicul larg în ceea ce privește pielea decât ochii.  

Mai mulți participanți la studiu au putut identifica consecințele expunerii la raze UV asupra pielii (52% – cancerul de piele, 42% – arsurile solare), decât asupra ochilor. Doar 32% dintre aceștia știu de legătura dintre razele UV și arsurile solare la nivelul ochilor, 26% de cataractă și 21% de degenerarea maculară, potrivit Medical Xpress. 


Chiar și în cazul informațiilor cunoscute, se pare că indivizii nu pun în practică suficiente măsuri de precauție. Mai exact, 3 din 4 persoane sunt îngrijorate cu privire la efectul nociv al razelor UV asupra ochilor, însă doar 31% folosesc protecție împotriva acestora.

Cea mai bună protecție este în continuare oferită de purtarea, indiferent de anotimp, a unor ochelari de soare cu eficiență de peste 90% împotriva razelor UV.


 
Shares
Optimized by Optimole