Sucuri de rădăcinoase cu puteri vindecătoare
Fructele și legumele pot fi consumate ca atare ori, pentru mai multă eficiență, sub formă de suc proaspăt, preparat în casă.
Prin conținutul lor bogat în vitamine, săruri minerale și fibre alimentare, sucurile ajută la prevenirea și vindecarea multor afecțiuni, la regenerarea țesuturilor afectate, la pregătirea organismului pentru perioada rece care urmează dar, se pun niște condiții: fructele și legumele să fie crude, netrecute prin foc, și să nu conțină conservanți iar sucurile să fie preparate acasă și să fie consumate imediat după preparare.
Tot ce-ți trebuie ca să prepari sucuri naturale acasă este un storcător de fructe și voință. Sucul de sfeclă roșie este răcoritor, energizant și hrănitor. Se recomandă în anemii, demineralizare, boli grave de plămâni și chiar în cancer, deoarece este fortifiant, îmbunătățește metabolismul, crește conținutul de hemoglobină, normalizează tensiunea, contribuie la păstrarea prospețimii tenului. Din 2 kg de sfeclă roșie se obține suc atât cât se bea in trei zile. Sucul de sfeclă roșie poate fi ținut la frigider, fără niciun adaos, până la trei zile.
Sfecla roșie
Sfecla roșie conține resveratrol, considerat cel mai puternic antioxidant cunoscut până acum care încetinește, cu până 50%, înmulțirea celulelor cancerigene și poate chiar să le și oprească, stimulează înmulțirea celulelor sănătoase și capacitatea lor de regenerare. Consumul de fructe și legume închise la culoare, cele care conțin resveratrol, scade nivelul colesterolului rău și crește nivelul celui bun.
Suc de morcovi
Sucul de ridiche neagră conține, de asemenea, resveratrol. Se recomandă în caz de tuse, bronșită, gripă, viroză. Ridichea neagră conține calciu și vitamina C. Ridichea se curăță de coajă, se spală, se taie în cubulețe și sucul proaspăt se obține pe data. Cinci – șase lingurițe de suc de ridiche pe zi te scapă de răceală și tuse.
Sucul de morcovi se recomandă în anemie, boli de stomac, diaree sau constipație, boli hepatobiliare, intoxicații dar, mai ales, boli de piele. Morcovul conține calciu, fier, fosfor, magneziu, multe vitamine, provitamina A, fibre alimentare. Pentru că are un gust cam neplăcut, pentru unii, sucul de morcov de bea în combinație cu suc de țelină, mere sau lămâie.
Suc de țelină
Sucul de țelină este antireumatismal și antigutos, remineralizant și aperitiv. Se recomandă în inapetență, astenie, surmenaj, convalescență, demineralizare, reumatism, afecțiuni pulmonare, litiază urinară., impotență. Se bea câte o jumătate de pahar de suc pe zi, în cure de 15 – 20 de zile. Deoarece țelina favorizează eliminarea excesului de apă din țesuturi, poate fi folosită și în curele de slăbire.
Faptul că sucurile de legume sunt adevărate farmacii naturale de vitamine și minerale a fost aflat și de producători care n-au rămas insensibili și au scos și ei pe piață sucuri, cum este, mai ales, cel de sfeclă roșie. Sigur că sucurile sunt menținute în stare proaspătă cu ajutorul conservanților. Alegerea îți aparține. Dar nu uita că numai acasă și preparat de tine poți bea un suc de legume, cu adevărat, natural.