Cele mai sănătoase legume pentru detoxifiere și slăbit

O alimentație sănătoasă implică consumul legumelor, însă pentru o detoxifiere mai bună și pentru a slăbi mai ușor, ți-am pregătit o listă a celor mai recomandate astfel de alimente.
Știm că legumele sunt sănătoase, însă totodată unele au mai mulți nutrienți și sunt mai recomandate în procesul de slăbit și detoxifiere. Practic, dacă în cadrul unui regim obișnuit poți mânca și cartofi, dacă vrei o alimentație sănătoasă, în locul lor îți vor fi recomandate salatele, spanacul, acestea având mai multe fibre și vitamine.
Așadar, ți-am pregătit o listă cu cele mai sănătoase legume pentru detoxifiere și slăbit:

Broccoli

Legumele crucifere precum broccoli sunt considerate a fi printre cele mai sănătoase, protejând organismul de diferite tipuri de cancer. Este recomandat să bei un pahar de suc de broccoli pentru a elimina toxinele. Totodată, această legumă are potasiu, magneziu, vitamina C și K, care ajută la menținerea sănătății inimii, protejează oasele și îmbunătățește sistemul imunitar.

Sparanghel

Sparanghelul este considerat a fi un superaliment care îți va ajuta ficatul să elimine mai ușor toxinele din organism. Această legumă este o sursă de glutation (GSH), o tripeptidă, un antioxidant important, care previne distrugerea unor componente celulare. Astfel, ajută la curățarea organismului, la obținerea unui somn odihnitor și la îmbunătățirea funcțiilor sistemului imunitar.


​Legumele cu frunze verzi

De pe lista legumelor sănătoase nu pot lipsi spanacul și kale. Acestea îmbunătățesc tensiunea arterială, ajută la regenerarea pielii, reduce inflamațiile și, totodată, pot proteja organismul de diferite tipuri de cancer. Kale și spanacul sunt sănătoase deoarece au vitamina A, C, K, potasiu, magneziu, calciu, fiind adevărate superalimente.

Ghimbir

Rădăcina de ghimbir este folosită pentru orice, de la deserturi la băuturi pentru detoxifiere, limonade, ceaiuri și chiar și în diferite preparate. Acesta combate greața, reduce inflamația și glicemia. Așadar, este o plantă recomandată pentru diabetici și cei care suferă de alte tulburări cauzate de inflamații precum artitrita. Totodată, ajută la menținerea imunității și a unui metabolism bun, fiind perfect pentru slăbit.

Alge marine

Dacă adori preparatele japoneze, ar trebui să știi că algele marine sunt foarte bune și pentru sănătatea ta. Acestea sunt pline de nutrienți și, totodată, ajută la detoxifiere, fiind și o sursă importantă de iod.

Ardeiul cayenne și chilli

Ardeiul cayenne și ardeiul chilli au un gust bun, fiind ingredientele perfecte pentru cei care iubesc mâncarea picantă. În plus, luptă împotriva cancerului, ajută metabolismului și scade tensiunea arterială, având o componenentă numită capsaicină. Aceste tipuri de ardei ajută și la diminuarea apetitului, tocmai de aceea fiind recomandate dacă vrei să slăbești.

Dovleac

Dacă îți plac cartofii dulci, încearcă să îi înlocuiești câteodată cu dovleac, care are un gust similiar, însă mai mulți nutrienți, mai multe fibre și beta-caroten (bun pentru imunitate). Dovleacul se numără printre cele mai sănătoase legume.

Varza roșie

Alimentele roșii sunt în general cele mai sănătoase pentru organismul nostru. Astfel, pigmenții care dau culoarea verzei sunt puternici antioxidanți, având și proprietăți anti-inflamatori. Ajută la îmbunătățirea memoriei, combate stresul și îmbunătățește funcțiile creierului.

Varza de Bruxelles

Varza de Bruxelles are numeroase vitamine, minerale și fibre, protejând astfel celulele, oasele și ajută în general imunitatea organismului. Este considerată a fi o legumă potrivită pentru cei care vor să slăbească deoarece au multe fibre și dau senzația de sațietate.

Shares
Optimized by Optimole