Sfaturi simple pentru a preveni și combate stresul

Dacă în ultima vreme te simți tot mai mult stresată și anxioasă, nu ești singura. Află cum anume poți trece peste, cu ajutorul unor sfaturi simple.

Modul în care răspundem la stres poate fi legat de diferitele experiențe din viața noastră, dar și de felul în care ne raportăm noi înșine la cei din jur. 

Dacă te simți copleșită sau stresată în această perioadă, află că este normal și că nu trebuie să te simți vinovată. Poate fi dificil să îți dai seama pe cont propriu ce anume funcționează pentru tine în gestionarea stresului, însă, pentru început, poți începe prin a respecta aceste sfaturi simple.

1. Respectă o rutină în privința îngrijirii

Să ai grijă de tine înseamnă mai mult decât o baie fierbinte, un masaj sau să îți satisfaci diferite pofte culinare. Înseamnă să îți pui la punct o rutină care să te facă să te simți bine cu tine. Faptul că reușești să păstrezi o rutină, te ajută să rămâi prezentă și să îți concentrezi atenția asupra unui lucru. Fie că vorbim despre o rutină de îngrijire a pielii sau de antrenamentele zilnice, încearcă să îți prioritizezi activitățile.

2. Vorbește despre ceea ce simți cu ceilalți

Chiar dacă te simți copleșită, îți face bine să discuți despre toate sentimentele care te încarcă. În ciuda faptului că ne aflăm în acest context generat de pandemie, avem la dispoziție o mulțime de platforme prin intermediul cărora poți să organizezi întâlniri virtuale cu prietenii tăi sau cu persoanele față de care te simți apropiată, pentru a te putea deschide în fața lor. Reține faptul că trecem împreună prin această perioadă dificilă, dominată de neprevăzut și poți primi din partea celorlalți sfaturi care te pot ajuta

3. Acceptă că uneori te poți simți copleșită

Știm că îți poate fi greu să accepți că uneori lucrurile pot scăpa de sub control, fie că vorbim de viața profesională sau cea amoroasă. Deseori, faptul că nu accepți asta, duce la acumularea unor frustrări care nu te vor face să privești în perspectivă, dincolo de ele și de valoarea ta ca om. Acceptă că nu poți controla totul și că este în regulă să fii speriată că nu găsești întotdeauna o rezolvare. Ajută foarte mult să ceri și un ajutor suplimentar din partea unui terapeut, astfel încât să te ajute să depășești perioada dificilă.

4. Fii blândă cu tine

În cele mai multe dintre situații, ne dorim să atingem perfecțiunea (care nu există) și asta ne face să punem destul de multă presiune pe noi. Fii recunoscătoare pentru tot ceea ce ai acumulat până în prezent și dă-ți voie să fii vulnerabilă, să resimți anxietate, dezamăgire și frustrare pentru că toate astea fac parte din noi. 

5. Nu îți pierde simțul umorului

În ciuda faptului că în momentele în care te simți stresată este greu să vezi partea plină a paharului, adevărul este că umorul te poate ajuta mai mult decât ai crede. Râsul ajută la scăderea nivelului de cortizol, principalul hormon de stres și poate crește nivelul de serotonină și dopamină. Fie că urmărești o comedie, un show de stand-up sau pur și simplu petreci timpul pe TikTok, fă orice simți că te-ar putea ajuta să nu îți pierzi simțul umorului.

Shares
%d blogeri au apreciat: