Tehnici de masaj din jurul lumii

Există țări unde masajul este o tradiție. Din India și până în China, de pe coasta Africii de Nord, Maroc sau Tunisia și până în Japonia ori Thailanda. Ideea unui SPA urban cuprinde ritualuri originale, inedite, magice cu scopul de a introduce o stare de serenitate și relaxare, unde persoanele extenuate de stresul zilnic se pot destinde.

Vezi ce tip de masaj ți se potrivește și răsfață-te cu un moment de relaxare!

Masajul thai tradițional

Este numit si “yoga persoanei leneșe” și are la bază tehnici ce își au originea în nordul Thailandei. Este un ritual conceput pentru detensionarea întregului corp, insistându-se asupra punctelor reflexe ale tălpii, maseuza executând presiuni și mobilizări pentru a asigura că fluxurile energetice sunt deblocate. Vei învăța să-ți sincronizezi respirația cu ritmul mișcărilor de masaj, iar la final te vei detensiona, grație masajului pentru scalp și tâmple, efectuat cu atenție și pricepere de către un specialist.

Rezultatul: corpul este ușurat, articulațiile sunt eliberate și stresul este diminuat cosiderabil.

Masajul ayurvedic indian

Adepții masajului ușor și relaxant îl vor adora. Timp de o oră fiecare parte a corpului este masată cu un ulei cald natural, parfumat delicios, un mix între uleiul de susan, de neem și uleiul esențial de santal. Alternând presiunea slabă, blândă cu mișcări mai intense, se reface armonia fizică și mentală. Mușchii sunt relaxați, tensiunile sunt eliminate iar circulația energiilor este eliberată. Masajul se încheie cu un duș cu apă fierbinte, pentru a optimiza asimilarea ingredientelor active din uleiul aplicat.

Rezultatul: o piele catifelată, perfect hidratată și o senzație de bine care durează mult timp.

Masajul chinezesc taoist

Acest masaj este mai tonic decât cel ayurvedic dar la fel de relaxant. Mixul cald de uleiuri vegetale și esențiale, alcătuit din ulei de susan, neem, santal și iasomie poate fi personalizat în funcție de preferințe și tipul de piele. Ritualul începe cu un masaj blând al feței, alternând presiunea degetelor pentru a tonifia pielea și reactiva microcirculația. Urmează un masaj scurt al gâtului și urechilor cu scopul de a calma și relaxa corpul și mintea. Mai apoi, specialistul continuă cu masajul corporal care combină mișcări de netezire și relaxare cu mișcări ferme și dinamice.

Rezultatul: te simți total revitalizat  si plin de energie.

Masajul gomaj aromatic

Această tehnică provine din Java (insula din Indonezia) și utilizează condimente, flori, sare, migdale strivite și santal pentru a face pielea fină și catifelată. Acest amestec diluat în apa caldă elimină celulele moarte și alte impurități fără a lăsa vreo urmă de iritație. Picioarele, spatele, umerii, pieptul, abdomenul, brațele… Fiecare parte a corpului este masată și detensionată. Totul se încheie cu un duș lung și fierbinte pentru a curăța în profunzime. Acest gomaj poate fi efectuat ca atare, sau in combinație cu un alt timp de masaj.

Rezultatul: Pielea este curată, fină și ușor parfumată.

Shares
Optimized by Optimole