Ceaiul verde japonez kukicha

Ceaul verde japonez kukicha, cunoscut și sub numele de ceai din ramurele de bancha sau ceai japonez de iarna, este un amestec de tije, tulpini și crengi ale arbustului de ceai.

Acest sortiment rar de ceai este la fel ca si ceaiul verde, un derivat incredibil de sanatos al plantei de ceai, Camellia Sinensis.

Kukicha este produs din crengute, tulpini si frunze grosiere ale arborelui de ceai asa cum ceaiul verde, negru si oolong este obtinut din frunze, iar ceaiul alb are la baza cele mai tinere frunzulite impreuna cu mugurii.

In vechiul district al ceaiului din Japonia situat langa Kyoto, producatorii de ceai au inceput sa dezvolte metoda producerii ceaiul kukicha pentru ei, astfel incat sa se poata bucura de aceasta bautura minunata chiar daca vindeau cele mai bune sortimente.

Procesul de productie incepe prin aburirea plantei recoltate. Ramurelele sunt apoi uscate si depozitate in saci de hartie timp de doi pana la trei ani, permitandu-le sa isi desavarseasca aroma. In urma procesului de maturare, crengutele sunt taiate pe dimensiuni prestabilite si apoi grupate in functie de nivelul de calitate.
Acestea sunt apoi prajite la temperaturi si durate de timp prestabilite pentru a obtine 3 tipuri de gust ale infuziei de Kukicha – light-usoara,cu tenta de nuci si usor cremoasa.

Cel mai important lucru care trebuie spus este ca exista nenumarate beneficii dovedite pentru de sanatate ale consumului de ceai kukicha.

Occidentalii au inceput sa consume aceasta bautura pentru a profita de capacitatea acesteia de intari sanatatea organismului si de a promova longevitatea. Aceasta bautura este deosebit de apreciata de catre cei care urmeaza dieta macrobiotica.

Aceasta dieta are la baza principiul conform caruia echilibrul este cheia pentru o buna stare de bine. Dieta macrobiotica consta, în principal, din cereale integrale, fructe si legume, alge marine, iar kukicha este una dintre băuturile recomandate.

Foarte important de mentionat este ca acest ceai rar are foarte putina cofeina si poate fi consumat in cantitati mari pe parcursul intregii zile.

Proprietăți:

Ceaiul Kukicha are proprietati alcalinizante reducand nivelul de aciditatii din organism si prevenind aparitia bolilor asociate cu aceasta. De fapt acest ceai este cel mai puternic alcalinizant dintre toate ceaiurile japoneze. De asemenea acest ceai contine niveluri ridicate de polifenoli (ce au efect anticangerigen), catechine si flavonoide. Alaturi de acestea mai gasim numeroase vitamine si minerale dintre care enumeram: cupru, calciu, zinc, seleniu, magan, vitamina A, C si vitamine din complexul B.

Beneficii:

Ceaiul kukicha este ca ajuta la mentinerea sanatatii a rinichilor și a ficatului. Aceste doua organe care au rolul de a elimina toxinele din organism.

Acest tip de ceai este foarte bogat intr-unul dintre cei mai puternici antioxidanti: catechina numita: special epigallocatechina gallata (EGCG). Aceasta catechina este un antioxidant foarte puternic (mult mai puternic decat vitaminele C sau E). Studiile clinice au relevat ca are capacitati puternice de protejare a celulelor nervoase dar si de pastrare a sanatatii sistemului nervos.

Shares
%d blogeri au apreciat: