Motivele pentru care exercițiile de aerobic sunt bune pentru sănătatea ta

Câteva exerciții simple de aerobic practicate zilnic pot face multe pentru sănătatea ta fizică, dar și pentru starea ta generală de bine. De aceea am adunat aici câteva motive care să te convingă că e bine să practici aerobic ori de câte ori ai ocazia.


Știai că exercițiile de aerobic te pot ajuta să trăiești o viață mai lungă? Pentru mulți dintre noi aerobicul poate suna ca o activitate învechită, mai ales că acum pare că avem mult mai multe variante mai moderne la îndemână. Dar cum fitness-ul este definit drept calitatea sau starea de a fi în formă, află că aerobicul combină o mulțime de exerciții amuzante care îți vor intra în sânge imediat. Acest tip de mișcare este ușor de realizat și se adresează fiecărei categorii de vârstă. Am adunat aici 12 motive pentru care am alege să practicăm aerobic.Îți îmbunătățește starea generală.
Câteva studii au sugerat că practicarea aerobicului are impact asupra modului în care te simți. Chiar și o sesiune de aerobic îți poate îmbunătăți sănătatea mintală.

Reduce simptomele astmului


Studiile au arătat că exercițiile aerobice pot contribui la reducerea frecvenței atacurilor de astm, precum și că pot ușura gravitatea atacului.

Reglează nivelul zahărului din sânge


Cercetările au sugerat că mișcarea, de tip aerobic sau anaerobic, poate ajuta la scăderea nivelului de zahăr din sânge și la controlul nivelului de insulină.

Reduce durerea cronică


Pentru persoanele cu dureri persistente și severe, aerobicul poate fi o opțiune excelentă pentru a continua exercițiile fizice. Activitățile precum înotul, ciclismul staționar și aerobicul acvatic pot ajuta la construirea musculaturii fără a agrava zonele de durere cronică.

Ajută la combaterea insomniei


Activitatea regulată a fost utilizată pentru tratarea persoanelor cu simptome de insomnie. Studiile au arătat că acest lucru poate îmbunătăți calitatea somnului, precum și energia din timpul zilei.

Reduce riscul de cădere


Cercetătorii au descoperit că lipsa exercițiilor fizice regulate te poate lăsa mai predispus la cădere. După vârstă de 65 de ani, mulți adulți sunt mai predispuși la căderi care le pot afecta serios sistemul osos deja fragil. Creșterea mișcării aerobice zilnice poate îmbunătăți dexteritatea, agilitatea și mobilitatea corpului.

Accesibil și/sau gratuit


Deoarece au un impact atât de redus, majoritatea exercițiilor de aerobic sunt foarte accesibile și uneori pot fi chiar gratuite. Dacă faceți o plimbare în jurul cartierului, folosiți stații de antrenament fixe din parcuri sau călătoriți cu bicicleta pe o pistă, toate sunt activități gratuite de aerobic.

Curăță arterele


Colesterolul „rău”, o lipoproteină cu densitate scăzută, se poate acumula în arterele noastre. Exercițiul aerobic poate ajuta la stimularea celuilalt tip de colesterol, lipoproteine ​​de înaltă densitate, care este mai bun pentru sănătatea noastră.

Combaterea bolilor


Mișcarea regulată poate ajuta la prevenirea bolilor, de la răcelile obișnuite până la gripă, menținându-ne într-o stare de bine ce combate atacurile virale.

Reduce excesul de greutate


A avea kilograme în plus nu este deloc benefic pentru sănătate. Excesul de greutate poate crește riscul de cancer, boli de inimă și alte afecțiuni. Gestionarea greutății poate reduce riscul de a dezvolta mai multe probleme de sănătate legate de greutate.

Crește rezistența organismului


De-a lungul timpului, aerobicul ne poate îmbunătăți capacitatea de a lucra mai mult și de a gestiona sarcinile de zi cu zi. Studiile au mai arătat că sănătatea pulmonară și osoasă poate fi îmbunătățită prin aerobic.

Întărește sistemul imunitar


Un stil de viată sedentar poate duce la o mulțime de probleme de sănătate și poate diminua funcționarea optimă a sistemului imunitar. Exercițiile aerobice regulate pot crește anticorpii, fapt ce îmbunătățește sistemul imunitar în întregime.

Shares
%d blogeri au apreciat: