dieta cambridge

Totul despre dieta Cambridge

Dacă vrei să știi totul despre dieta Cambridge, mai întâi,  ce este ea ?

Dieta Cambridge a fost creată pentru a da rezultate într-un ritm cât mai repede. Dieta presupune să consumi o cantitate de alimente invers proporționale cu greutatea pe care vrei să o slăbești. Cu cât vei vrea să slăbești mai mult, cu atât mesele tale vor fi mai mici. Planul dietei se bazează pe consumul unor batoane speciale, sucuri, supe și shake-uri.

Cum funcționează dieta Cambridge?

Odată ce te hotărăși să urmezi această dietă, trebuie să ai un consultant alături de tine pe toată durata dietei. Dieta îți forțează corpul să intre în starea de cetoză, proces natural care apare atunci când grăsimile sunt transformate în energie de către organism. Dieta îți oferă suficiente proteine pentru a nu pierde din masa musculară, ci doar din grăsimi.
În primele etape ale dietei, nu este indicat să faci exerciții, dar cu cât înaintezi în dietă, poți începe cu niște exercții simple, ușoare, astfel încât să fii activă.
Etapele dietei Cambridge
Etapa 1.

Durează între 1 si 12 săptămâni și este cea mai dură. Se vor consuma în jur de 4 alimente sau produse proteice (shake-uri, supe proteice) și 200 ml de lapte degresat.

În această etapă se vor consuma între 415 și 515 calorii pe zi, ceea ce este foarte puțin.
Etapa 2.

Durează în jur de o săptămână (sau mai mult). Se vor consuma 3 produse proteice, lapte degresat și câteva legume gătite sănătos. În această perioadă se vor consuma în jur de 800 de calorii.

Etapa 3.
Se va ține pentru 2 săptămani. Este mai prietenoasă, se vor consuma 2 produse pe bază de proteine, ai voie să servești toate cele 3 mese, dar echilibrat. Te vei axa pe multe salate, fructe si nuci. Nu uita de lapte, este permis. Nu vei consuma mai mult de 1.000 de calorii pe zi
Etapa 4.
Nu există o limită de timp. Se vor servi în continuare cele 2 produse proteice, fiind permise și alte alimente, dar ai grijă să fie sărace în calorii. Nu vei putea consuma mai mult de 1.200 de calorii pe zi. Îl vei ține până vei slăbi atât cât îți dorești.
Etapa 5.
Nici aici nu va exista limită de timp, iar dieta Cambridge va continua cu un produs bazat pe proteine, cele trei mese pe zi și o gustare sănătoasă. Desigur, te vei axa pe alimentele indicate mai sus. Nu se vor consuma mai mult de 1.500 de calorii.
Etapa 6.
Sau perioada de menținere. În această etapă se presupune că ai atins deja greutatea dorită. Așa că vei începe să mănânci cât mai sănătos, introducând carbohidrații. Ai grijă la ceea ce mănânci, pentru a nu te întoarce de unde ai plecat.
Spre deosebire de alte planuri de dietă cu puține calorii, produsele care înlocuiesc mesele sunt echilibrate nutrițional, iar astfel organismul tău nu va fi privat de mineralele și vitaminele de care are nevoie. Fie că vrei să pierzi câteva kilograme sau doar să te menții, dieta Cambrigde te poate ajuta. Există și posibilitatea ca dieta să nu ți se potrivească deoarece fiecare organism reacționează diferit. Dar măcar, ai aflat totul despre dieta Cambridge !
Shares
Optimized by Optimole