Scoarța de pin maritim-un extract natural cu efecte miraculoase

O alternativă naturală la aspirină.

Când vine vorba de alternativele la aspirină, un candidat promiţător este pycnogenol, un puternic antioxidant extras din scoarţa de pin maritim francez, susţinut de peste 40 de ani de cercetare, care îl recomandă în peste 80 de boli.

Extractul de pin maritim francez mai poate fi găsit și sub denumirea de Pycnogenol, aceasta fiind și substanţa activă din acest medicament. Pycnogenol-ul este un derivat extras din scoarţa arborelui Pinnus maritima (Pinus Pinaster), care crește pe coasta maritimă din sud-vestul Franţei, Rezervaţia Naturală Landes de Gascogne.

În 1999, un studiu remarcabil publicat în revista Thrombotic Research a constatat că pycnogenol a fost superior (adică eficace la o doză mai mică) aspirinei la inhibarea coagulării induse de fumat, fără o creștere semnificativă (și potenţial periculoasă pentru viaţă) a timpului de sîngerare, efect asociat utilizării aspirinei.

Pycnogenol, spre deosebire de aspirină, nu a crescut semnificativ timpul de sîngerare. Acest lucru are implicaţii profunde, pe măsură ce proprietăţile puternice antiplachetare ale aspirinei pot provoca evenimente hemoragice care pot pune viaţa în pericol. Dacă acest studiu este corect și pycnogenolul este mai eficient în scăderea agregării plachetare patologice la o doză mai mică, fără a provoca creșterea hemoragiei, atunci este clar o alternativă naturală superioară aspirinei.

În afară de reducerea riscului bolilor cardiovasculare, pycnogenolul aduce şi alte beneficii:

– Reducerea presiunii sanguine/îmbunătăţirea funcţiei endoteliale. Mai multe studii clinice indică faptul că pycnogenolul este bun pentru cei care suferă de hipertensiune arterială, adresîndu-se unei cauze primare a hipertensiunii și a bolilor cardiovasculare în general, și anume disfuncţia endotelială (incapacitatea căptușelii interioare a vaselor de sînge de a funcţiona corect, de exemplu, pentru a produce o dilatare completă). S-a demonstrat că pycnogenolul previne deteriorarea microcirculaţiei la pacienţii hipertensivi și contribuie la reducerea dozei de tratament pentru tensiunea arterială la pacienţii hipertensivi, inclusiv la cei cu diabet zaharat hipertensiv. S-a descoperit chiar că ajută la reducerea hipertensiunii intraoculare la pacienţii cu glaucom.

– Efecte antiinflamatorii. Inflamaţia contribuie la boala cardiovasculară. Mai mulţi markeri, incluzînd proteina C reactivă, sunt în prezent consideraţi ca fiind cel puţin la fel de importanţi în determinarea riscului bolilor cardiovasculare ca lipidele sanguine, cum ar fi lipoproteina cu densitate scăzută (LDL). S-a constatat că pycnogenolul reduce proteina C reactivă la pacienţii hipertensivi. Modifică rapid (inhibă) activitatea enzimatică Cox-1 și Cox-2, răspunzătoare de promovarea inflamaţiei, în 30 de minute după ingestie. Reduce nivelurile de fibrinogen, o glicoproteină care contribuie la formarea cheagurilor de sînge. Fibrinogenul a fost identificat ca un factor de risc independent pentru bolile cardiovasculare.

– Ideal în timpul zborului cu avionul. Pycnogenolul poate fi un remediu pentru prevenirea trombozei asociate zborului, edemului şi concentraţiilor ridicate de radiotoxicitate.

Pycnogenolul mai este recomandat şi în cancer, Alzheimer, degenerare musculară, glaucom și senilitate, reduce deteriorarea pielii cauzate de radiaţiile ultraviolete, reducerea procesului formării plăcilor de colesterol, are capacitatea de a ameliora simptomele osteoartritei și durerea, ajută la ameliorarea unor simptome cauzate de alergii sau procese inflamatorii, îmbunătăţește funcţia erectilă prin producerea de vasodilataţie, ameliorează simptomele menopauzei.

Shares
Optimized by Optimole