Supă cu alge

Ingrediente (1 porție)

Bază supă:

250 ml lapte de cocos proaspăt preparat

0.5 linguriță pastă miso

1 cm ghimbir

un cățel usturoi

o lingură ulei de măsline

un vârf de linguriță sare

Umplutură supă:

10 g alge spaghetti (hidratate)

2 bucăți ciuperci

30 g morcov

1-2 fire pătrunjel

Decor:

pătrunjel tocat

vlăstari de fasole mung

ulei de măsline

Accesorii:

o bucată tifon

Mod de preparare

Pregătire anterioară: Algele spaghetti se lasă la hidratat în apă, minimum 1 oră. Se clătesc înainte de a fi folosite în reţetă.

Se prepară laptele de cocos (1 litru) astfel: Se sparge nuca de cocos matură (nuca cu coaja maro) cu ajutorul unui obiect ascuțit. Într-unul din capetele nucii vom gasi 3 puncte negre. Unul dintre ele se va găuri cu ajutorul obiectului ascuțit. Prin acest orificiu lăsăm apa de cocos să curgă într-un pahar. Învelim nuca de cocos într-un prosop și o spargem cu ajutorul unui ciocan. Îndepărtăm coaja exterioară care este foarte tare și fibroasă. Miezul nucii de cocos se pune în cana blenderului împreună cu 1 litru de apă. Se mixează foarte bine până când se transformă totul într-un lichid ce are consistența „laptelui”. Cu ajutorul unui tifon, se strecoară lichidul, înlăturând astfel pulpa nucii de cocos şi obţinând „laptele”.

Apoi se prepară supa: Se mixează ingredientele pentru baza supei: laptele de cocos, pasta miso, ghimbirul, usturoiul, uleiul de măsline şi sarea. Se transferă baza supei în vasul de servit. Se taie mărunt ciupercile, algele spaghetti, pătrunjelul și se adaugă peste baza supei. Morcovul se răzuiește și se adaugă în supă.

Se decorează cu pătrunjel proaspăt și fasole mung. Se presară câțiva stropi de ulei de măsline.

Modalitate de păstrare: 1-2 zile în frigider.

Shares
%d blogeri au apreciat: