Tarhon proprietăți și beneficii pentru sănătate

​Tarhonul este o plantă perenă ce este folosită atât în scop culinar, cât și medicinal. Este o sursă excelentă de minerale, cum ar fi magneziu, fier, zinc și calciu și lista nu se oprește aici.

1. Proprietăți antioxidante


La fel ca multe ierburi și plante, tarhonul se poate bucura de proprietăți antioxidante excelente.
Este important să profităm de antioxidanții naturii deoarece acestea ajută la menținerea corpului în cea mai bună stare de funcționare.
Antioxidanții ajută la protejarea organismului împotriva daunelor celulare cauzate de radicalii liberi și neutralizează efectul acestora.
Din acest motiv, antioxidanții ajută la protejarea organismului de numeroase boli grave și, de asemenea, ajută la stoparea îmbătrânirii.
Adăugarea alimentelor ca estragonul în dietă vă va ajuta să rămâneți mai sănătoși și să vă păstrați tinerețea.


2. Pentru durerea de dinți


Tarhonul este un remediu natural excelent pentru acele dureri care, de obicei, ne fac să ne grăbim la farmacie pentru un remediu rapid.
Există dovezi scrise că planta a fost folosită pentru a trata durerile de dinți din Grecia antică, deoarece are capacitatea de a elimna durerea orală.
Oamenii din acele zile pur și simplu mestecau frunzele pentru a scăpa de durere.
Calitățile sale de ameliorare a durerii se datorează nivelului ridicat de eugenol prezent în plantă.
Eugenolul este același compus găsit în uleiul de cuișoare și este motivul pentru care acesta este un remediu atât de popular pentru dinți.
Nu numai că tarhonul ajută la ameliorarea durerii dentare, dar poate fi de asemenea folosit pentru a calma inflamația gingiilor și durerea care adesea provoacă durerea de dinți.


O modalitate eficientă de a trata durerea dentară este de a face o combinație de gargară prin adăugarea a câteva picături de ulei esențial de tarhon într-un pahar de apă.


3. Să îmbunătățească sănătatea digestivă


A fost în mod tradițional consumat ca un tonic digestiv general.
Aceasta ajută ficatul și digestia. Consumul plantei sau băutul unei cești de ceai de tarhon poate ajuta la calmarea stomacului și la ameliorarea unei varietăți de simptome legate de digestia slabă.
Acestea includ gaze, balonare, dispepsie și iritații la nivelul stomacului.
De asemenea, a fost folosit în mod tradițional pentru tratarea și eliminarea paraziților intestinali.


4. Pentru a stimula apetitul


Tarhonul este adesea folosit pentru a stimula pofta de mâncare, care este deosebit de utilă pentru persoanele care se recuperează din cauza bolii sau a unui tratament.
Planta însăși poate fi utilizată la gătit pentru a stimula apetitul și mulți oameni consideră că uleiul esențial are un efect similar.
Multe persoane mai în vârstă suferă de lipsa apetitului, iar tarhonul poate fi un mare ajutor pentru ei.


5. Ca sedativ


Planta pare să aibă calități sedative ușoare. Desigur, nu există garanții și ceea ce funcționează pentru o persoană nu poate funcționa pentru o alta.
Cu toate acestea, o ceașcă de ceai de tarhon după o zi stresantă la birou poate relaxa.
De asemenea, vă poate ajuta să aveți un somn bun dacă suferiți de insomnie.


Ce și cum mănânci în post ca să nu te îngrași


6. Pentru inimă


Antioxidanții conținuți pot ajuta la menținerea corectă a celor mai importante organe ale corpului și care includ sistemul cardiovascular.
Acest lucru ne protejează de atacuri de cord și infarct, care sunt doi dintre cei mai mari ucigași din lumea modernă.


7. Pentru sănătatea ochilor


Este bogat în betacaroten, esențial pentru funcția oculară sănătoasă. Adăugarea de tarhon în dietă ar putea proteja împotriva oricărei degenerări viitoare a ochilor.


8. Pentru a construi musculatura


Cercetările recente au demonstrat că varietatea rusească de tarhon poate ajuta oamenii să-și construiască mușchii și să-și îmbunătățească compoziția corporală.
Studiul publicat în 2014 a susținut câteva studii anterioare, constatând că estragonul ajută la creșterea absorbției creatinei în mușchi.
Acesta este un efect similar cu absorbția care se întâmplă atunci când o persoană mănâncă o cantitate mare de carbohidrați.
Acest lucru este semnificativ deoarece, în cazul în care estragonul funcționează în același mod, atunci oamenii nu au nevoie de carbo-încărcare pentru a îmbunătăți masa musculară.
Acesta poate avea potențial pentru oamenii care doresc să-și controleze greutatea și să-și îmbunătățească forma corpului.

9. Pentru sănătatea feminină


Are proprietăți emenagogice și poate fi un ajutor natural util pentru femeile cu menstruație neregulată sau menopauză.
De asemenea, a fost utilizat de femei pentru a menține sănătatea reproductivă.
Datorită potențialului său de a stimula menstruația, nu este recomandat pentru femeile gravide să o utilizeze în doze mari.

Shares
Optimized by Optimole