Siropul de trandafir-remediu natural

Trandafirii comestibili nu sunt folosiți doar în gastronomie sau în industria cosmetică, ci și în diverse remedii naturale tradiționale. Iată cum se prepară siropul de trandafir și cum îl puteți folosi pentru a trata diverse probleme de sănătate:


​Într-un borcan din sticlă puneți straturi alternative de petale, lămâie și miere, după care închideți ermetic borcanul și-l lăsați la macerat timp de 21 de zile, la loc ferit de lumină. Recipientul se agită zilnic de câteva ori. La finalul perioadei de macerare, siropul se filtrează cu ajutorul unui tifon, iar partea lichidă se păstrează într-un recipient din sticlă, la frigider. Se administrează câte 1-2 linguri de sirop, de 3 ori pe zi. Este eficient în caz de: afte bucale, faringită, arsuri gastrice, durere în gât, răceală.


De asemenea, ajută în congestiile sinusurilor, răceli şi gripe.


Şi tulburările digestive pot fi combătute cu ceai de trandafir. Aftele şi alte afecţiuni bucale pot fi tratate cu acest remediu, cu care faci gargară sau îl consumi ca atare.


Extern, uleiul esenţial de trandafir regenerează pielea şi induce o stare generală de bine. În plus, când inspiri acest ulei previi şi opreşti atacurile de panică.


Trandafirul are proprietăţi astringente, datorită cantităţii mari de taninuri din compoziţie. În caz de leucoree, vaginită şi infecţiile cu tricomonas, poţi face spălături cu infuzie din 4 linguriţe de petale zdrobite la 400 ml de apă clocotită.


Dacă ai ciclu dureros şi abundent, cu 6 zile înainte de menstruaţie ia câte 8 linguriţe de decoct de trandafiri pe zi. Îl poţi prepara din 3 linguriţe de plantă la 200 ml apă clocotită (se fierbe 3-5 minute).


În constipaţie, o soluţie este siropul de trandafir, pe care îl poţi face dintr-un kg de miere, petale de trandafiri şi o lămâie. După ce speli, cureţi şi alegi petalele de trandafiri, trebuie să îţi rămână 200 g. Într-un borcan pui în straturi felii de lămâie, miere şi petale şi laşi la macerat 3 săptămâni. La nevoie, consumă până la 30 ml din acest sirop.


Trandafirul este leac şi pentru celulită?

Aspectul de coajă de portocală poate fi estompat cu masaj cu ulei de trandafiri şi de măsline. După duş, masează zonele afectate cu un amestec din 12 picături de ulei de trandafir şi 100 ml de ulei de măsline.​trandafirul este leac şi pentru celulită? Aspectul de coajă de portocală poate fi estompat cu masaj cu ulei de trandafiri şi de măsline. După duş, masează zonele afectate cu un amestec din 12 picături de ulei de trandafir şi 100 ml de ulei de măsline.

%d blogeri au apreciat: