Uleiul de avocado  pentru piele

Uleiul de avocado este renumit pentru proprietăţile sale anti-îmbătrânire a pielii. Are un conţinut ridicat de potasiu şi antioxidanţi, dar şi de acid linoic, ingredient care ajută la reglarea glandelor sebacee.


Este o sursă bogată de vitamina A şi D. Se absoarbe foarte uşor de piele şi hidratează în profunzime, ceea ce îl face perfect pentru tenul matur.

Are proprietăţi emoliente şi regenerante, de aceea calmează senzaţia de mâncărime sau uscăciune, pentru pielea deshidratată.

Mai mult, uleiul de avocado atenuează petele produse de vârstă sau de expunerea la soare şi cicatricile.


Potrivit unor studii, uleiu de avocado măreşte în mod seminificativ producţia de colagen din piele, ceea ce îl face un foarte bun aliat în lupta cu ridurile. Pentru proprietăţile sale emoliente, antibacteriene, cicatrizante, hidratante şi antirid, uleiul de avocado este utilizat în industria cosmetică pentru îngrijirea pielii, a părului, a unghiilor şi a buzelor. 

Rol vindecător


Proprietăţile curative ale uleiului de avocado au fost dovedite prin vindecarea diferitelor afecţiuni ale pielii, cum ar fi semnele provocate de acnee. Acesta vitaminizează pielea şi o cicatrizează. Masează cu ulei de avocado pielea curată, lasă-l 10 – 20 de minute să pătrundă bine în piele şi clăteşte apoi cu apă călduţă din belşug.


Hidratare eficientă


Uleiul de avocado este renumit pentru puterea lui de hidratare.
Se aplică pe pielea încă udă, după baie. Este bogat în vitaminele A, B, D, E, K, fier, zinc şi magneziu. Desemenea, conţine acizii graşi nesaturaţi care restabilesc funcţia de “barieră” a epidermei.


Ingredient de bază în creme


Dacă vreţi să vă îmbogăţiţi crema, puteţi adăuga ulei de avocado (aproximativ 10 picături de ulei în 10 grame de cremă). Astfel, crema voastră se va transforma într-o cremă antiaging eficientă.


Ulei anticelulitic


Eleiul de avocado este perfect şi pentru masajul anticelulitic. De asemenea, se poate combina şi cu alte uleiuri esenţiale. Se masează puternic, mai ales în zonele unde există celulita.


Hrăneşte pielea scalpului


Se adugă 7-10 ml de ulei de avocado la 100 ml de şampon şi se masează bine pielea scalpului. De asemenea, este foarte bun şi pentru părul fragil. Îţi poţi unge părul cu ulei seara, înainte de culcare.

Dimineaţa te speli normal, părul tău va străluci de sănătate.  

Shares
Optimized by Optimole
%d blogeri au apreciat: