Sendviș cu omletă, avocado și ciuperci

Ingrediente (2 porții)

4 felii pâine albă fără gluten
1/2 lime

100 g ciuperci Champignon

1 avocado

2 fire pătrunjel

2 linguri unt

40 ml lapte

sare

piper

3 ouă

nucșoară

2 cepe roşii  Mod de preparare:

Pâinea se prăjește pe grătar fără grăsime, pe ambele părți.

Se stoarce sucul de la lime. Avocado se taie în jumătate, se scoate sâmburele și se desprinde pulpa cu ajutorul unei linguri. În final se taie în diagonală felii subțiri și se picură suc de lime pe ele. Avocado se distribuie în formă de evantai pe feliile de pâine.

Pentru omletă se bat ouăle cu laptele și se condimentează cu sare și nucșoară. Ciupercile Champignon se curăță și se taie felii.

Jumătate din unt se topește în tigaie până formează spumă. Se adaugă ciupercile Champignon și se prăjesc la foc mediu aprox. 2 minute. Apoi se adaugă ouăle în tigaie și se mestecă continuu până este gata. Se scoate omleta din tigaie

Se curăță cepele, se taie jumătăți și apoi în fâșii subțiri. Restul de unt se topește în tigaie, iar în acesta se călesc cepele, la foc mediu, 6–8 minute.

Între timp spală pătrunjelul, usucă-l prin scuturare și rupe-i frunzulițele. Omleta se așază pe feliile de avocado. Ceapa călită se distribuie pe acestea și se presară peste și pătrunjel. Sendvișurile cu avocado se condimentează cu piper.

Shares
Optimized by Optimole