Ceaiul Assam

 Ceaiul negru Assam, specific Indiei ne poate oferi  o nouă experiență și are foarte multe efecte benefice asupra organismului.

Acești arbuști de ceai au fost descoperiți în sălbăticie, în zona Assam, în anul 1823. Ceaiul se cultivă pe o câmpie tropicală, la aceeași altitudine cu nivelul mării.  Încet, încet, oamenii au început să îl  cultive în propriile grădini, condițiile climatice fiind  prielnice dezvoltării acestuia.

Înainte de a fi culese, frunzele au o culoare maronie, chiar aurie.  După ce sunt uscate, acestea capătă o nuanță de oranj. Ceaiurile Assam  au o aromă deosebită, dulceagă , de malț și pronunțată, iar culoarea cuprului  face ca savurarea acestuia să fie cât mai plăcută.

Ceaiul Assam este consumat la micul dejun, fiind cunoscut ca “Breakfast Tea”, “English Breakfast Tea”, “Irish Breakfast Tea” sau “Scottish Breakfast Tea”. Acesta este foarte popular și ocupă locul doi în topul producției mondiale de ceai.

Pe lângă gustul plăcut, ceaiul Assam are și multe efecte benefice asupra organismului. În primul rând, reduce stresul, ajutându-ne să ne menținem calmul într-o zi aglomerată, îmbunătățește memoria, menține o dantură sănătoasă și tratează răceala sau gripa.

Shares
%d blogeri au apreciat: