Cele mai comune pofte alimentare și ce probleme de sănătate ascund ele

Poftele subite pentru anumite alimente, dulci sau sărate, pot ascunde mai mult decât ai crede la prima vedere.

Dacă simți că ai nevoie neapărat de un baton de ciocolată, pentru a putea trece peste o zi obositoare, iată ce îi lipsește de fapt organismului tău:

Poftă de ciocolată

Dependența de zahăr este o problemă actuală, care ia amploare. Efectul pe care îl are zahărul asupra organismului nostru este asemănător cu cel al unui drog. În general, pofta accentuată de dulce este cel mai des cauzată de sindromul premenstrual, în această perioadă nevoile alimentare fiind exagerate. Prea multă cafea, ceai sau alcool îți pot afecta absorbția magneziului, acesta fiind încă o cauză a nevoii de dulce. Consumând suficiente alimente bogate în magneziu, precum avocado, banane, salată verde, linte, spanac, vei reuși să îți stăpânești pofta de dulce.

Poftă de cartofi prăjiți

Să nu poți rezista uneori unei porții de cartofi prăjiți nu înseamnă că ai neapărat o problemă. Dar, dacă a devenit deja o poftă obișnuită, corpul tău îți cere de fapt grăsimi sănătoase. Acestea te vor ajuta să te simți sătulă mult mai repede și să scapi de grăsimea nesănătoasă din organism. Nucile, alunele, precum și somonul sau avocado sunt surse de grăsimi sănătoase, care îți vor asigura aportul necesar de fibre și minerale de care ai nevoie.

Poftă de a ronțăi ceva sărat

Dacă, de cum ai intrat în supermarket, primele care îți fac cu ochiul sunt snacks-urile sărate, organismul tău îți cere de fapt, sodiu. Ai grijă ca acesta să provină dintr-o sursă sănătoasă, nu din sarea pe care o conțin astfel de alimente care favorizează retenția de apă. Alege sarea de mare sau sarea roz de Himalaya ca alternative cu conținut ridicat de sodiu. Alte alimente bogate în sodiu sunt morcovii, sfecla sau anghinarele.

Poftă de supă și lichide

Ți s-a întâmplat vreodată să simți nevoia de a consuma ceva lichid în locul alimentelor solide, precum supe, shake-uri sau un smoothie delicios? Organismul tău îți cere de fapt, apă. E posibil ca pofta ta să ascundă o ușoară deshidratare. Încearcă să bei mai multă apă pe parcursul unei zile. Faptul că preferi să îți bei prânzul poate însemna că nu te hidratezi suficient.

Poftă de… nimic

Dacă apetitul ți-a dispărut complet și nu poftești absolut nimic, poți avea impresia că asta se datorează senzației de sațietate. Însă. uneori, asta poate însemna că nu asimilezi destule vitamine și minerale de care ai nevoie. Ce îi lipsește organismului tău? Zincul. Acest mineral, în particular, poate să fie responsabil pentru lipsa apetitului tău. Zincul este esențial pentru memoria de scurtă durată și este foarte eficient în a întări sistemul imunitar. Semințele de dovleac, de susan, nucile caju și fructele de mare sunt doar câteva din alimentele bogate în zinc.

Shares
Optimized by Optimole