Alimente bogate în potasiu, pe care ar trebui să le incluzi în alimentația ta

  ​Potasiul este un mineral important, regăsit în diverse alimente, care te va ajuta în menținerea unui organism sănătos.


Mâncatul sănătos a devenit din ce în ce mai promovat, în ultima perioadă de timp. Desigur, acesta nu este deloc un lucru rău. Se spune că oamenii mâncau sănătos pe vremuri.

Apoi a urmat explozia fast food-urilor, toată lumea fiind înnebunită după acest tip de mâncare. Deși gustos fast food-ul  a condus mulți oameni către obezitate.


Într-un final, a redevnit în trend să mănânci sănătos. În plus, acum avem acces la mult mai multă informație decât aveau oamenii de pe vremuri. Acum putem afla cu exactitate de ce este bine să consumăm un anumit aliment.

Cu un simplu search pe Google, ne putem pune cu ușurință la punct cunoștiințele despre nutriție.


Alimentele bogate în potasiu au importanța lor și ar trebui să fim siguri că sunt incluse în alimentația noastră.
​În cazul în care încă nu ai realizat cât de important este potasiul pentru corpul nostru, ar trebui să știi că acesta aduce numeroase beneficii organismului.

Potasiul protejează vasele de sânge de procesele oxidative și previne îngroșarea pereților arterelor.


Potasiul este un mineral ce se ocupă cu menținerea elasticității țesuturilor și stimulează vindecarea rănilor. În plus, ajută la digestie  și are grijă ca ficatul să funcționeze în condiții optime. Doza zilnică de potasiu recomandată, atât pentru bărbați, cât și pentru femei, este de 4,7 grame.


1. Bananele


Acesta este unul dintre cele mai bogate alimente în potasiu. O banană de 110 grame conține aproximativ 0,4 grame de potasiu. Astfel, o singură banană reușește să asigure 12% din doza zilnică reocomandată.


2. Ciupercile


Ele oferă aproximativ 0,3 grame de potasiu la 100 de grame consumate. În plus, ele se pot găti în numeroase feluri, se pot combina cu zeci de alte alimente și sunt slabe în calorii, având numai 28 kcal pe suta de grame.


3. Somonul


Este una dintre cele mai sănatoase tipuri de carne și, pe lângă multe alte beneficii, somonul are și un aport bogat de potasiu. Pe suta de grame, somonul conține 0,6 grame de potasiu.


4. Avocado


Avocado este bine cunoscut, ca fiind cea mai sănătoasă  grăsime. Consumând 100 de grame de avocado, vom asimila 170 de kcal și 0,48 de grame de potasiu.


5. Cartofii copți


Toata lumea iubește cartofii, probabil. Dacă te fereai până acum sa îi consumi, circulând zvonul că ar fi nesănătoși și îngrașă, probabil te vei bucura să afli că îi poți consuma copți. În 100 de grame de cartofi copți, se regăsesc 0,53 grame de potasiu, deci 15% din necesarul zilnic. Totuși, e bine de știut că acest aliment nu este recomandat și persoanelor diabetice.


6. Roșiile


Consumând și numai 50 grame de pastă de roșii, vei asimila 0,6 grame de potasiu. În plus, 50 grame de pastă de roși conține numai 57 kcal.


7. Iaurtul


Acest aliment este mai cunoscut pentru alte beneficii, cum ar fi conținutul de calciu. Cu toate acestea, este și o sursă bună de potasiu, căci 230 ml de iaurt conțin 0,57 de grame din acest mineral.


8. Pepenele roșu


Este fructul preferat pe timp de vara al majorității oamenilor. Este slab în calorii, hidratează bine și este gustos. Ceea ce probabil nu știai este că acest fruct este și o importantă sursă de potasiu, având 0,6 grame din acest mineral pe suta de grame.


9. Fasolea albă


Este o bună sursă de fibre, proteine și amidon. Completează necesarul zilnic de fier, dar este și un aliment destul de bogat în potasiu, având în 0,6 grame din acest mineral în 80 grame de fasole albă.


10. Spanacul


Spanacul conține, în 100 de grame, 16% din aportul de potasiu pe care ar trebui sa îl consumăm zilnic.

Shares
%d blogeri au apreciat: