Importanța legumelor pentru sănătatea noastră

  Știai că ar trebui să mănânci zilnic între 9-10 porții de legume și fructe? Tu consumi însă cantitatea aceasta?


Un test simplu pentru a afla este să verifici cantitatea cumpărată într-o săptămână și să faci o diferență între ea și ce ai consumat în acea perioadă.

Dar și fără acest test, majoritatea oamenilor nu consumă nici 50% din cantitatea recomandată și cel mai probabil te afli și tu printe ei.


De aceea, este necesar să dublăm consumul zilnic, mai ales de legume, pentru a avea un nivel optim de sănătate. Asta înseamnă să adăugăm la fiecare masă mai multe vegetale.

Iar o variantă pe care eu o recomand este să începi dimineața și să consumi 3-4 porții la micul dejun. Iar cea mai ușoară și rapidă metodă este să îți faci un smoothie.


Când vine vorba de a face alimentația sănătoasă convenabilă și plină de o varietate de legume și fructe, nu există ceva mai bun decât un smoothie.
Cu o combinație simplă și versatilă de ingrediente sănătoase, smoothie-ul este modalitatea perfectă de a-ți aduce un boost nutrițional și un obicei alimentar nou și sănătos!


Dar de ce avem nevoie de vegetale? ​Legumele sunt cea mai bogată sursa de micro-nutrienți, vitali pentru sănătatea ta și tot atât de multe beneficii:


-purifică sângele
-promovează sănătatea inimii
-reduc nivelul de colesterol rău
-consolidează sistemul imunitar
-ajută la arderea grăsimilor și la pierderea în greutate
-îmbunătățesc circulația
-îmbunătățesc funcțiile organelor
-ajută la întinerirea pielii
-creează echilibru în flora intestinală care este atât de important pentru sănătate


O dietă cu o mulțime de fructe și legume a fost dintotdeauna asociată cu o îmbunătățire a stării de sănatate și pe bună dreptate: legumele și fructele (atât proaspete cât și congelate) sunt pline de vitamine, minerale, fibre si antioxidanti, care protejează împotriva bolilor cronice cum ar fi bolile de inimă și cancerul.


Au, de asemenea, și un aport scăzut în calorii, făcându-le o alegere excelentă pentru greutatea ta.

Shares
%d blogeri au apreciat: