Care sunt pietrele lunilor de naștere și care este semnificația lor

Pietrele de naștere au o istorie lungă și bogată, care provine din timpurile biblice. În cartea Exodului (28:17-20), se spune că 12 pietre prețioase au fost așezate pe pieptarul profetului Aaron. „Erau 12 pietre, câte una pentru fiecare dintre numele fiilor lui Israel, fiecare gravată ca un sigiliu cu numele uneia dintre cele douăsprezece seminții”, se spune. De-a lungul timpului, pietrele au devenit asociate cu cele 12 semne zodiacale și, în cele din urmă, cu cele 12 luni. La începutul anilor 1900, Asociația Națională a Bijutierilor a oficializat cele 12 pietre de natale. Pietrele de naștere sunt, acum, cadouri populare pentru zile de naștere, sărbători, aniversari. Se spune că piatra din fiecare lună are o semnificație și o proprietate unică, despre care veți afla în continuare.

PIATRA LUNII IANUARIE

GRANATUL

Piatra asociată lunii ianuarie este granatul. Granatul poate veni într-o varietate de culori, dar dacă ne referim la piatra lunii de naștere, aceasta este considerată roșie. Se crede că este o piatră de bază care readuce proprietarul său la realitate. Deoarece ianuarie este o lună a Capricornilor și Vărsătorilor, granatul este grozav pentru ambele semne. Așa cum Yulia Van Doren, autoarea cărții Crystals: The Modern Guide to Crystal Healing și fondatoarea Goldirocks spune: „Este foarte important să existe baza unui „spațiu sigur” pentru a putea explora cu curaj idei necunoscute și pasiuni necunoscute, motiv pentru care granatul ultra-împământat este partenerul perfect de aventură atât pentru Capricorni, cât și pentru Vărsători”. Granatul vă poate ajuta să vă păstrați granițele ferm stabilite și respectate, ajutând, de asemenea, să vă îndepărtați inhibițiile și blocajele, astfel încât să vă simțiți în siguranță și sprijiniți să explorați adevăratele dorințe ale sufletului tău.

PIATRA LUNII FEBRUARIE

AMETISTUL

Ametistul este piatra natală a lunii februarie, cunoscută pentru culoarea purpurie uimitoare. Este o varietate de cuarț, care este un mineral dur, cristalin, făcut din silice. Este asociat cu Vărsătorul și Peștii din zodiac. Van Doren spune că ametistul a fost venerat de secole pentru efectul său de echilibrare. „Ametistul poartă o energie care ajută la neutralizarea dezechilibrelor și poate ajuta cu adevărat la calmarea tendințelor Varsătorilor și Peștilor către extreme”, spune ea. De asemenea, se crede că această piatră servește ca un memento pentru a vă trata corpul și mintea ca pe templele sacre care sunt, notează ea, și pentru a face alegeri și a lua decizii sănătoase. „Nu poți avea niciodată suficient ametist în jurul tău, în opinia mea umilă – păstrează acest cristal violet oriunde și peste tot”, adaugă Van Doren.

PIATRA LUNII MARTIE

ACVAMARIN

Cei născuți în martie au piatra natală acvamarin. Caracterizat prin culoarea sa albastru deschis, a fost numit după termenul latin pentru apa de mare, aqua marina, notează Van Doren „Acvamarina este varietatea albastră a beriliului mineral”, spune ea, adăugând că este foarte mult un cristal care te îndeamnă să „mergi cu fluxul”. „Te încurajează să-ți urmezi curiozitatea și te poate ajuta să scapi de rutinele nefolositoare, de obiceiurile învechite și de gândirea bazată pe frică”, explică ea. Întrucât luna martie este luna zodiilor Pești și Berbec, Van Doren adaugă că aceasta poate fi o piatră utilă pentru Peștii care sunt copleșiți de detalii sau pentru Berbecul înfocat cu discuții mentale hiperactive.

PIATRA LUNII APRILIE

DIAMANTUL

Una dintre cele mai faimoase și scumpe pietre prețioase cunoscute de om, diamantele sunt pietrele de naștere pentru luna aprilie, deci al unora dintre cei născuți sub Berbec și Taur. Potrivit lui Van Doren, numele diamantelor provine din cuvântul grecesc „adamas”, care înseamnă invincibil. „Aceste cristale extraordinare vă vor ajuta să susțineți orice intenție le-ați cere”, spune ea. Astrologic vorbind, Van Doren explică că pentru Berbec și Taur, „Această piatră prețioasă strălucitor de puternică te va ajuta să stai puternic în propriul tău adevăr strălucitor – ceva pentru care ești deja talentat în mod natural să faci – și este o reamintire frumoasă că există întotdeauna lumină la sfârșitul fiecare tunel, indiferent cât de presurizate devin lucrurile.”

PIATRA LUNII MAI

SMARALDUL

Piatra natală a lunii mai este Smaraldul, un mineral care își capătă culoarea verde uimitoare din urme de elemente chimice crom sau vanadiu. Este o piatră de naștere atât pentru unii Gemeni, cât și pentru unii dintre Tauri. „Smaraldele au strălucit de-a lungul epocilor istorice din motive întemeiate: smaraldul este o piatră prețioasă care poate manifesta daruri uriașe de noroc magnetic, abundență și sănătate”, spune Van Doren. Această piatră „radiază energii puternice de creștere și de manifestare creativă”, notează Van Doren, adăugând că este foarte utilă pentru „echilibrarea încăpățânării infame a Taurului și o completare naturală a personalității iscoditoare, inventive și creative a Gemenilor”.

PIATRA LUNII IUNIE

PERLA

Dacă te-ai născut în iunie, piatra ta de naștere este perla, care se întâmplă să fie singura piatră prețioasă creată de o formă vie, notează Van Doren. Aceste pietre strălucitoare sunt făcute din carbonit de calciu, la fel ca și cojile moluștelor din care provin. „Perlele sunt memento-uri luminoase ale faptului că, adesea, cele mai dificile lucruri din viață sunt cele care ne transformă cel mai frumos”, explică ea, adăugând: „Dar așa cum o moluscă are nevoie de mult timp și efort pentru a transforma un grăunte de nisip într-o perlă, și nouă ne ia mult timp și muncă sufletească dedicată pentru a transforma cele mai mari provocări într-o strălucire neprețuită.” Aceasta este o piatră grozavă pentru cele două semne astrologice ale lunii iunie: Gemeni și Rac. Pentru Gemeni, notează Van Doren, perlele pot ajuta la calmarea tendinței de a fi ușor distras. Pentru Rac, perlele pot ajuta la calmarea nervilor.

PIATRA LUNII IULIE

RUBINUL

Cei născuți în iulie au rubinul de culoare roșu-izbitor, ca piatră de naștere. Această piatră este compusă din corindon roșu transparent, care este o formă minerală de oxid de aluminiu. Potrivit lui Van Doren, rubinele sunt cristale de împământare și de protecție extrem de puternice. Ea notează că ele „rezonează cu cele două chakre inferioare ale noastre, ajutând la clarificarea problemelor adânc înrădăcinate legate de stima de sine, lipsuri și supraviețuire”. Și, în timp ce aceste tipuri de probleme cu siguranță nu sunt doar ale Racilor și Leilor născuți în iulie, adaugă ea, aceste semne ajung să revendice frumoasa piatră prețioasă roșie ca fiind a lor și „vor beneficia foarte mult din a se înconjura cu energia ei protectoare, energia de bază a rubinelor. “

PIATRA LUNII AUGUST

PERIDOTUL

Peridotul este piatra natală a lunii august. Este o varietate bogată în magneziu, care își capătă culoarea verde din fierul care se află în ea. „Se găsește adesea în zonele de activitate vulcanică”, îi spune Van Doren. „Peridotul verde strălucitor este asociat cu Pele, zeița hawaiană feroce a focului și a vulcanilor”. Ea spune că, la fel cum un vulcan sau un foc arde totul în cale, peridotul poate ajuta la îndepărtarea oricăror energii care te trag înapoi, cum ar fi gelozia, nesiguranța sau indecizia. Pentru Leii și Fecioarele născuți în august, aceasta este o piatră grozavă de avut la îndemână. „Gelozia poate fi o provocare de bază pentru Lei, cărora le place să țină lumina reflectoarelor, iar insecuritatea și indecizia sunt adesea provocări de bază pentru Fecioarele autocritice”, explică Van Doren. Peridotul vă ajută să dezvoltați limite puternice și să rămâneți cu încredere în alegerile dvs., chiar și atunci când acestea contravin normei, adaugă ea.

PIATRA LUNII SEPTEMBRIE

SAFIRUL

Piatra natală a lunii septembrie este safirul albastru intens, al cărui nume provine din latinescul saphirus și grecescul sapherios, care înseamnă, ambele, „albastru”. Este o varietate de corindon și conține oxid de aluminiu și urme de alte elemente. Safirul a fost venerat drept „Piatra înțelepciunii” din cele mai vechi timpuri, explică Van Doren, ajutându-ne să „ne conectăm cu sinele nostru superior și cu empatul nostru interior care vede imaginea de ansamblu, acționează dintr-o perspectivă globală și se poate pune în pielea altcuiva. ” Această bijuterie se referă la a face alegeri, ținând cont de interesele tuturor. Fecioarele și Balanțele născute în septembrie ar face bine să-l țină pe Sapphire aproape, „pentru a vă ajuta să vă întindeți mușchii compasiunii, să vă împuterniciți sinele mai bun și să țineți la distanță gândirea cu mintea mică, bazată pe frică”, spune Van Doren.

PIATRA LUNII OCTOMBRIE

OPAL

Dacă te-ai născut în octombrie, opalul colorat este piatra ta de naștere. Este un tip de siliciu și este clasificat tehnic drept mineraloid. Așa cum îi explică Van Doren, „Această piatră misterioasă ascunde curcubee nesfârșite strălucitoare în adâncurile sale alb-lăptoase”, ajutându-ne să ne amintim să privim dincolo de suprafață. „Priviți mai adânc, priviți mai de aproape: la oameni, locuri, idei și în interiorul vostru”, adaugă ea. Octombrie este luna nașterii unora dintre Balanțe și unora dintre Scorpioni, iar Van Doren spune că această piatră prețioasă curcubeu „ajută la echilibrarea înclinației naturale a Balanțelor către ordine și frumusețea estetică, astfel încât acestea să nu rămână blocate în superficialitatea la nivel de suprafață”. Iar pentru Scorpioni, spune ea, energia cu mai multe fațete a opalului complimentează personalitatea lor multistratificată.

PIATRA LUNII NOIEMBRIE

TOPAZ

Născut în noiembrie? Piatra ta de naștere este topaz, un mineral de silicat de aluminiu care conține elementul chimic fluor. În funcție de oligoelementele din piatră, culoarea poate varia de la limpede la galben-portocaliu, maro-auriu, roz și multe altele. „Topazul este o piatră prețioasă străveche care vibrează cu o energie „nobilă” foarte particulară”, spune Van Doren. Prin nobil, adaugă ea, gândește-te la principii și idealuri morale înalte și la tipul de persoană care alege să facă ceea ce trebuie și să meargă pe calea superioară ori de câte ori este posibil. Pentru Scorpionii și Săgetătorii născuți în noiembrie, Van Doren spune că această piatră prețioasă poate fi deosebit de benefică. Ajută la echilibrarea „atât tendințele Scorpionilor, cât și ale Săgetătorilor de a fi uneori puțin prea învăluiți în propriile lor povești și echilibrează orice tendință spre egoism și auto-absorbție”, explică ea, adăugând că poate ajuta, de asemenea, să vă ridicați vibrația la cel mai înalt nivel.

PIATRA LUNII DECEMBRIE

TURCOAZ

Și nu în ultimul rând, avem piatra natală a lunii decembrie, turcoaz. Este un mineral albastru-verzui deschis, format printr-o reacție chimică care are loc atunci când apa cu anumite minerale precum cuprul și aluminiul se scurge prin roci. „Turcoazul are o istorie străveche ca o piatră prețioasă venerată”, spune Van Doren, menționând că este o piatră a înțelepciunii din folclor și a magiei naturale. „Ne reamintește că putem obține sprijin și vindecare din lumea naturală ori de câte ori este nevoie – tot ce trebuie să faci este să întrebi”, adaugă ea. Pentru Săgetătorii și Capricornii născuți în decembrie, Van Doren spune că turcoazul este deosebit de liniștitor și de susținere.

Shares
Optimized by Optimole