Spectacol de poezie si muzica

Spectacol de muzică și poezie la Muzeul Literaturii Române

Fundația Romanian Business School și Muzeul Național al Literaturii Române

vă invită marți, 27 februarie, ora 16:00 la evenimentul « Limba română… cu dragoste ! ».

Dedicat poeziei de dragoste în literatura română, spectacolul se va desfășura la sediul MNLR din strada Nicolae Crețulescu nr. 8

 “Poeții nu uită mirarea…/ Poeții nu trădează niciodată” (Evelyne Croitoru)

Actrița Anca Roxana Constantin, compozitorul Ion Marinescu-Tzurlă și flautistul Nicu Șandru au pregătit, o călătorie spectaculoasă prin poezia românească, de la poeții clasici, la cei contemporani. Ghidul acestei călătorii va fi chiar poeta Evelyne Croitoru.

În program, poezii celebre din Mihai Eminescu, Tudor Arghezi, Nichita Stănescu și versuri ale poetei Evelyne Croitoru

din volumul CALIGRAFIA DESTINULUI,  rostite în premieră cu sensibilitate și emoție de actrița Anca Roxana Constantin van der Zee.

Muzica originală, creată de Ion Marinescu – Tzurlă, inspirată  de  versurile poeților George Topârceanu , St. O. Iosif, Ion Minulescu, Magda Isanos, Nichita Stănescu, va aduce un plus de emoție spectacolului.

Alături de poeți, actori și muzicieni consacrați, vom avea un moment special.

„Poetă la 12 ani”. Matilda Maria  Mărgărit, eleva Clubului de excelență din Școala Metropolitană ARC,

va lectura pentru prima dată în public câteva dintre poeziile create de ea.

Poeta Evelyne Croitoru este membră a Uniunii Scriitorilor, deține Premiul Uniunii Scriitorilor din România Filiala București, la secțiunea Poezie: “Cartea Anului 2019”, este cronicar literar, realizator de emisiuni TV, fondatoare a platformei de comunicare “Atitudini Contemporane”.

Actrița Anca Roxana Constantin van der Zee a debutat ca realizator de programe radio și emisiuni TV

Anca Constantin este specializată în promovare și marketing cultural și coordonează în prezent Serviciul Marketing și Relații Publice al Teatrului Național din București.  Este, de asemenea, președinte al Asociației Culturale Flower Power, care s-a remarcat cu proiecte importante dedicate educației prin arte și implicării sociale a artiștilor. (www.as-cult-flowerpower.info , www.statutulartistului.ro )

În postura de actriță, o puteți vedea în prezent în ”Călătoria”, un spectacol  în regia lui Dan Puric, pe scena TNB și în ”Ultima cafea cu Iuliu Maniu” de Dinu Grigorescu, spectacol de teatru radiofonic cu public, realizat, tot la TNB, de regizorul Mihai Lungeanu.

Ion Marinescu – Tzurlă ION MARINESCU – TZURLĂ | Îmi place să cânt, vă aștept la concerte (ionmarinescutzurla.ro). Cu studii de inginerie, actorie și jurnalism, are o activitate muzicală recunoscută, fiind membru în Uniunea Muzicologilor și Compozitorilor din România,  celebrul festival de Folk ”Trivale Fest” oferindu-i „Premiul de Excelență” pentru o viață dedicată poeziei și muzicii. Cele două albume lansate până în prezent îl recomandă ca un iubitor împătimit al poeziei.

Ca jurnalist, a primit Distincția Credință și Loialitate din partea UZPR (Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România). În prezent, puteți să îl ascultați în fiecare dimineață  la Radio România Actualităţi, unde prezintă de 12 ani emisiunea ,,Bună dimineața, România! 

Nicu Șandru, absolvent al Universității de Muzică din București, este profesor de flaut, chitară și pian ( în prezent la Școala De Muzică și Arte nr.2, București), instrumentist (flaut, chitară clasică și bass, pian) și  corist bariton.

Conceptul evenimentului aparține Fundației Romanian Business School   www.facebook.com/romanianbusinessschool .

Poezie
Shares
Optimized by Optimole