Seri de non-ficţiune

Pe 4 iunie începând cu ora 19:00 au loc serile de non-ficțiune, la Muzeul Național al Literaturii Române.

Despre cultură și sub-culturi s-a scris mult, precum și despre Generația 2000. Noi vă invităm la prezentarea unui studiu de caz și la explorarea a ceea ce însemna noțiunea de cultură din perspectiva autorităților, cum se definea interacțiunea tinerilor cu formele culturale oficiale, dar și care au fost influențele culturale ale tineretului în contextul Revoluției de la 1989.

La toate acestea veți găsi răspunsul sau câteva teme de meditație în cadrul dezbaterii în jurul volumului „Generația anului 2000. Cultură și subculturi ale tineretului în România socialistă. Studiu de caz: Timișoara” de Emanuel Copilaș (Editura Tritonic, 2019).

Invitaţi: Emanuel Copilaș, Aurelian Giugăl, Mihai Laurenţiu Fuiorea

Moderator: Vasile Ernu

Sunt disponibile doar 100 de locuri virtuale, iar link-ul pentru acces este: 

https://us02web.zoom.us/j/84867127648?fbclid=IwAR0sga4gv9iWqGn_MHY2SvQRQL1j8_Ekia_7x49CCTLHO0a2ViiLf9IYQ9E

Emanuel Copilaș este asistent doctor la Departamentul de Științe Politice din cadrul Universității de Vest, Timișoara.

Este autorul lucrărilor „Geneza leninismului romantic. O perspectivă teoretică asupra orientării internaționale a comunismului românesc, 1948-1989” (Institutul European, Iași, 2012); „Incursiuni în istoria politică și intelectuală a secolului XX” (Editura Adenium, Iași, 2014); „Națiunea socialistă. Politica identității în Epoca de Aur” (Editura Polirom, Iași, 2015); „Exerciții critice. Polemici.

Colaborator ocazional al revistelor „Observator Cultural”, „Cultura”, „Timpul” și al platformei CriticAtac. Redactor al platformei SocialEast.

Domenii de interes: teoria relațiilor internaționale, ideologii politice, economie politică, sociologie politică, istorie politică, radicalism politic.

Shares
Optimized by Optimole