Ulei esențial de santal

Ulei esențial terapeutic de Santal doTerra

Uleiul esențial de Santal (SandalWood) este un ulei de puritate înaltă, certificat terapeutic.

Proprietatile Uleiului Esential:

Obținut prin mijloace durabile din Insula Mare din Hawaii, uleiul de Santal Hawaiian are proprietăți calmante și conferă tenului un aspect întinerit. Uleiul de santal aduce importante beneficii pentru piele, fiind la mare căutare în industria produselor pentru îngrijirea corpului și a tenului. Acest ulei esențial bogat, cu parfum dulce, este utilizat de mii de ani pentru inducerea calmului. Proprietățile sale de echilibrare și stimulare a bunei dispoziții îl fac uleiul ideal pentru masaj.

Beneficii primare 

 • Celebru pentru proprietățile sale calmante benefice, uleiul de santal hawaiian ajută la obținerea unui ten neted, cu aspect sănătos.
 • Ajută la obținerea unui ten cu aspect întinerit, prin reducerea imperfecțiunilor pielii.
 • Utilizat frecvent la meditație și yoga, datorită proprietăților sale de echilibrare și stimulare prin uz extern.
 • Îmbogățește-ți ritualul de meditație. Încorporează uleiul de Santal hawaiian în practicile de yoga sau meditație. Uleiul de Santal hawaiian este alcătuit din compuși chimici naturali care contribuie la echilibrarea stărilor emoționale și este utilizat frecvent la meditație, datorită proprietăților sale de echilibrare și inducere a bunei dispoziții. Pentru a-ți îmbogăți experiențele de meditație sau yoga, folosește ulei de Santal hawaiian prin uz extern sau aromatic și înconjoară-te cu numeroasele beneficii ale uleiului de Santal hawaiian.

Modul de Administrare si Utilizare:

 • Aplică 1-2 picături pe părul ud, pentru a-l hidrata și a-i conferi o strălucire de mătase după uscare.
 • Folosește-l zilnic, la nevoie, pentru acțiunea sa de echilibrare și stabilizare.
 • Adaugă 1-2 picături în crema hidratantă sau crema de noapte preferată și aplică local pentru a avea un ten neted și luminos.
 • Aplică-l pe gât și umeri înainte de culcare, pentru a induce o senzație de calm.
 • Pentru masaj, amestecă 5 picături cu 10 ml de ulei cărăuș.
 • Pentru baie, amestecă 5 picături cu 5 ml de ulei cărăuș.
 • Pentru utilizarea ca parfum, amestecă 1 picătură cu 10 picături de ulei cărăuș.

Precautii:

Posibilă sensibilitate cutanată. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Solicită sfatul medicului dacă ești gravidă sau sub tratament. A se evita contactul cu ochii, interiorul urechilor și zonele sensibile.

Mixurile pentru Aromaterapie:

In aromaterapie, uleiul esențial de Santal Hawaiian poate sa fie folosit fie direct de pe piele, diluat cu ulei de Cocos fractionat. Varianta de 5 ml, care este pura, neamestecata cu cocos, se poate folosi in aromaterapie cu ajutorul unui difuzor. In cadrul difuzorului, se pun putine picaturi si apoi se creste treptat numarul lor, doar daca este necesar. Se va obtine in incapere o aroma energizanta, inaltatoare.

Proprietatile uleiului in aromaterapie sunt multiple. Ele sunt legate de improspatarea aerului respirat si de calitatile lui imbunatatite, de o stare emoțională bună, de indepărtarea poluării din aer și de beneficiile ce țin de proprietățile antibacteriene, antivirale și antiseptice pe care uleiul esențial le deține.

Puteți să beneficiați, astfel, de mirosul placut, de improspătarea aerului și de proprietățile deosebite ale unui ulei esențial.

Copiii e bine să folosească ulei esențial diluat pentru a se evita producerea unor iritații la nivelul pielii. Se testeaza uleiul pe o suprafață mică și se verifică modalitatea de interacțiune cu pielea. Atunci când se aplică direct pe piele varianta cu picături, de 5 ml, este necesară diluarea sa.

In funcție de situație, se poate pune ulei pe o suprafață cu probleme sau dureroasă. De asemenea, se poate pune in zone importante pentru aromaterapie, precum ceafă, frunte, zone cu puls, inimă. Dacă se dorește să fie ajutată o anumită zonă a corpului, atunci se pune in acea parte, în mod special. Iar pentru un efect puternic pentru intreg corpul, se masează pe tălpi, pe coloană, in jurul buricului. Se pot stimula meridianele energetice din corp cu ajutorul uleiului esențial, folosind aplicatorul roll on, care distribuie fin uleiul esențial in locul dorit sau varianta diluată cu ulei de Cocos fracționat.

La nivel intern, se pot folosi doar anumite uleiuri esențiale. Acestea trebuie sa fie verificate pentru a putea avea acordul de utilizare internă. Chiar si in acest caz, medicul specialist sau aromaterapeutul trebuie să recomande și să aprobe această formă de folosire. Se pot pune 1 sau 2 picaturi sublingual. De asemenea se pot amesteca in miere, apa aromatizată, limonadă, smoothie, ceai. Se pot pune și in diverse preparate culinare.

Pentru o experiență de spa acasă, umple un castron mare cu apă aburindă, apoi aplică 1-2 picături de ulei esențial de santal pe față și acoperă capul cu un prosop și pune fața deasupra castronului. Pielea ta se va simți hrănită și întinerită.

Adaugă câteva picături de ulei esențial santal la crema hidratantă zilnică, pentru beneficii naturale anti-îmbătrânire sau pentru a ajuta la ameliorarea acneei și a altor probleme minore ale pielii.

Adaugă câteva picături de ulei esențial de santal în uleiul de masaj pentru un efect afrodisiac natural.

Difuzie: 3-4 picături în difuzorul preferat, când ai un termen limită necesită concentrare mentală, dar dorești totuși să-ți păstrezi calmul în timpul procesului.

Utilizări terapeutice

Unul dintre beneficiile principale ale uleiului esențial de santal este că promovează claritatea mentală atunci când este utilizat în aromoterapie sau ca parfum. Acesta este motivul pentru care este adesea folosit pentru meditație, rugăciune sau alte ritualuri spirituale.

Alături de lavandă și mușețel, lemnul de santal este de obicei pe lista uleiurilor esențiale utilizate în aromaterapie pentru a ameliora anxietatea, stresul și depresia.

Practicanții medicinei ayurvedice folosesc în mod tradițional lemnul de santal ca afrodisiac. Deoarece este o substanță naturală care poate crește dorința sexuală, lemnul de santal ajută la creșterea libidoului și poate ajuta bărbații cu impotență.

Lemnul de santal este un astringent ușor, ceea ce înseamnă că poate induce contracții minore în țesuturile noastre moi, cum ar fi gingiile și pielea. Este, de asemenea, un excelent agent antiviral și antiinflamator, care poate oferi ameliorarea inflamațiilor ușoare, cum ar fi mușcăturile de insecte, iritațiile de contact sau alte afecțiuni ale pielii.

Lemnul de santal este un expectorant excelent care poate fi de ajutor in ameliorarea naturală a răcelii și tusei atunci când este inhalat.

Lemnul de santal este bogat în antioxidanți care pot ajuta la reducerea daunelor cauzate de radicalii liberi, care favorizează îmbătrânirea.

 • Principalii compuși chimici: α-santalol, β-santalol, cis-lanceol.

Utilizări emoționale

Santalul este bine cunoscut pentru sprijinul pe care îl oferă creșterii personale oferind inspirație spirituală și manifestând pace.

Energia sa vindecătoare aduce înnoire, stabilitate, tărie și bunăstare.

Este de asemenea, asociat cu echilibrul, norocul, puterea.

Atenționări

Ca regulă generală, înainte de utilizare este indicat a se efectua un test în pliul cotului, cu cel puțin 24 de ore înainte de aplicare. În cazul în care apar iritații sau reacții adverse se recomandă încetarea utilizării. A se păstra într-un loc întunecat, uscat, ferit de aer, lumină sau căldură. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. A se evita contactul cu ochii, interiorul urechilor, zonele sensibile și mucoasele. A se păstra departe de orice sursă de foc, deoarece uleiurile esențiale sunt inflamabile. A se păstra cu capacul bine închis. A se păstra în ambalajul inițial. Dacă e necesar să le mutați, folosiți recipiente sterile de sticlă colorată.

În caz de epilepsie, leziuni hepatice, cancer sau orice altă problemă medicală gravă, utilizează uleiurile sub îndrumarea corespunzătoare a unui practician calificat în aromaterapie.

 • OK for Kids
 • SIGUR în sarcină/alăptare
Shares
Optimized by Optimole